5.2.2016 10:10

Σαφέστατο το μήνυμα, ανυποχώρητος ο αγώνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Τη μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση χαιρετίζει με ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα υποστηρίζοντας πως μόνο με πολιτική λύση θα δοθεί διέξοδος και θα δοθεί ένα τέλος στο παρατεταμένο μνημόνιο.

"Σήμερα ήμαστε και στη Χίο, όπως σε όλη τη χώρα όλοι κι όλες στο δρόμο. Μια μαζική απάντηση σε μια γενικευμένη επίθεση στο ασφαλιστικό όλων: μαστιχοπαραγωγών και ναυτικών, μισθωτών του ιδιωτικού-δημόσιου τομέα και μικρών επαγγελματιών, επιστημόνων και χειρωνακτών. Το μήνυμα είναι σαφέστατο: Η μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδωρήματα που επιχειρείται από την μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα περάσει. Ο αγώνας ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε μια κοινωνία μαζικής φτώχειας, με συντάξεις-ελεημοσύνες, θα είναι ανυποχώρητος. Η Λαϊκή Ενότητα δεν αρκείται στην επιβεβαίωση, σε πολύ λίγο χρόνο, της προ μηνών εκτίμησης μας  ότι η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα προωθούσε ένα μνημόνιο που θα ολοκληρώνει το έργο των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Τα μέλη και οι φίλοι της κάναμε ότι μπορούσαμε για να ενημερωθεί η κοινωνία της Χίου για το ασφαλιστικό. Συμβάλαμε με κάθε τρόπο στο να υπάρξει ένα κίνημα μαζικό από ενημερωμένους συμπολίτες.  Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει  και θα κάνει ότι είναι δυνατόν και πανελλαδικά για να διαμορφωθεί η πολιτική διέξοδος που θα βάλει τέλος στο παρατεταμένο μνημόνιο. Με την ασυμβίβαστη αριστερά πρωταγωνιστή τον αγώνων για να προστατευθεί η κοινωνία από τη βαρβαρότητα των μνημονίων, να ανοίξει το δρόμο στην συλλογική ευημερία με ισότητα και δικαιοσύνη", αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα..

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ