8.6.2015 10:20

«Σαφάρι» Τροχαίας και Λιμενικού για την ηχορρύπανση

Με συνεχείς περιπολίες κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επιχειρήσει φέτος η Τροχαία να επιλύσει τα προβλήματα που παρατηρούνται από την κίνηση οχημάτων που προκαλούν θόρυβο.

Στο στόχαστρο των συνεργείων της Τροχαία βρίσκονται περιοχές όπως η Δασκαλόπετρα όπου τα προηγούμενα χρόνια σημειώθηκαν σημαντικά προβλήματα αλλά και σειρά καταγγελιών από τους πολίτες.

Τα μέτρα

Πρώτο μέτρο θα είναι οι καθημερινές εμφανείς περιπολίες με φάρο κατά τις απογευματινές - βραδινές ώρες, εκ περιτροπής στις παρακάτω περιοχές όπου εντοπίζεται συγκέντρωση δικύκλων:
   α) Δασκαλόπετρα, πλατεία Αγίου Γεωργίου Βροντάδου (ΦΟΒ)
   β) Πλατεία Αγίου Ισιδώρου, Άγιος Νικόλαος Φραγκομαχαλά, Παναγία Τουρλωτή
   γ) Ευρετή, Βαρβάσι, περιοχή αεροδρομίου
   δ) Θυμιανά, Καρφάς, Μέγας Λημνιώνας, Αγία Ερμιόνη

Στο στόχαστρο της Τροχαίας με καθημερινές περιπολίες υπηρεσιακών δικύκλων (και συμβατικών) και όσα οχήματα προκαλούν θόρυβο και δε φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας.
Ταυτόχρονα συγκροτούνται μικτά συνεργεία από την Τροχαία σε συνεργασία με τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Ε.Π.Τ.Α της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, για διενέργεια στοχευμένων ελέγχων στις παραπάνω περιοχές.
Οι έλεγχοι πάντως σύμφωνα με τον φετινό σχεδιασμό θα επεκταθούν και την Προκυμαία εκεί όπου η Τροχαία θα συγκροτήσει συνεργεία από κοινού με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου για διενέργεια σχετικών ελέγχων στην περιοχή του λιμανιού (Λ. Αιγάιου και κάθετες οδούς).

Τα πρόστιμα
Υπενθυμίζεται ότι παραβίαση των διατάξεων του ΚΟΚ για το θόρυβο επισύρει πρόστιμο 200 Ευρώ, αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας (ακινητοποίηση) για 10 ημέρες και επανακυκλοφορία μόνο μετά την αποκατάσταση του προβλήματος (αλλαγή εξάτμισης), ενώ η μη τοποθέτηση πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας επισύρει πρόστιμο 300 Ευρώ.

Ανοιχτή γραμμή καταγγελιών

Τέλος, όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηχορρύπανση από οχήματα, θα μπορούν να τα αναφέρουν στα τηλέφωνα της Τροχαίας: 2271081527, 2271081528 ή στο e-mail: ttchiou@astynomia.gr.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ