5.10.2012 9:43

Σαφάρι δικύκλων στο κέντρο της πόλης

• ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΡΟΔΙΤΗ

 
Τάξη στο κυκλοφοριακό χάος, στις παράνομες διαγραμμίσεις και στην ανεξέλεγκτη στάθμευση δικύκλων θα επιχειρήσει να βάλει μέσα στις επόμενες ημέρες η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την Τροχαία Χίου.  Από την ερχόμενη Δευτέρα, μεικτά κλιμάκια των δύο υπηρεσιών θα ξεκινήσουν αυστηρή αστυνόμευση, που θα επεκταθεί σταδιακά από το κέντρο (Απλωταριά- Δημοκρατίας- Πολυτεχνείου) προς την υπόλοιπη πόλη.
Αποκλεισμένα πεζοδρόμια από δίκυκλα, παράνομη στάθμευση καθώς και ο περιορισμός ωφελούμενου χώρου του οδικού δικτύου της πόλης από μηχανάκια έχουν μπει στο στόχαστρο των δυο υπηρεσιών, που θα ξεκινήσουν αγώνα ώστε να αλλάξει ουσιαστικά η μέχρι σήμερα χαώδης εικόνα του κέντρου.
 
Το υπόμνημα
Ήδη πάντως, ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Λ. Ροδίτης, απέστειλε έγγραφο στον Π. Λαμπρινούδη που του εκθέτει τις προτάσεις του για το μείζον πρόβλημα του κυκλοφοριακού.
Σύμφωνα με τον ίδιο απαιτείται μία σειρά μέτρων που συνοψίζεται στα εξής:
 

  • Κατασκευή πεζοδρομίων μεγάλου πλάτους στην οδό Κανάρη, από το τέλος του πεζοδρομίου της Βουπάλου (κατάστημα Βουνάκι) έως και τη συμβολή της με τη Φιστέλ Ντε Κουλάνς. Μέχρι να γίνουν τα πεζοδρόμια να τοποθετηθούν κολωνάκια σε απόσταση 1,5 μέτρων από το υπάρχον πεζοδρόμιο και επιπλέον χρωματισμός της περιοχής με κίτρινη διαγράμμιση και αποτύπωση επί του οδοστρώματος του σήματος για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης.

 

  • Δημιουργία 80 θέσεων στάθμευσης δικύκλων, στην οδό 11ης Νοεμβρίου, στην οδό μπροστά από την Δημοτική Πινακοθήκη και στην εσοχή έναντι της Εθνικής Τράπεζας (που σήμερα έχει καταληφθεί παράνομα από ΤΑΞΙ), ώστε να απομακρυνθούν από την είσοδο της Απλωταριάς.

 

  • Στη δυτική πλευρά του καταστήματος «Αστέρι» υπάρχει πινακίδα που τον χαρακτηρίζει ως χώρο στάθμευσης δικύκλων. Ταυτόχρονα υπάρχει και άλλη πινακίδα που απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση αλλά και κίτρινες διαγραμμίσεις επί του οδοστρώματος. Θα πρέπει λοιπόν, σύμφωνα με τη Δημοτική Αστυνομία, να αφαιρεθεί η πινακίδα Ρ40 και να σβήσουν οι κίτρινες διαγραμμίσεις για να σταθμεύουν εκεί τα δίκυκλα.

 

  • Καθορισμός του χώρου στάθμευσης λεωφορείων σε ασφαλές και πρόσφορο χώρο, διότι σήμερα σταθμεύουν ακριβώς πάνω στη νησίδα δημιουργώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα και πρόσθετους κινδύνους ατυχημάτων. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και για άλλες οδούς (Κοραή, Καλαμπόκα κ.λπ.) αλλά και για άλλου είδους οχήματα.

 
«Αν γίνουν θα βελτιωθεί η κατάσταση»
Την πεποίθησή του ότι θα δοθεί σύντομα το πράσινο φως από τη δημοτική αρχή Λαμπρινούδη ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις εξέφρασε μέσω του «π» ο Λ. Ροδίτης, τονίζοντας ότι, αν γίνουν 2-3 ενέργειες, τότε ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος θα λυθεί, προσφέροντας στους πολίτες ένα πιο λειτουργικό, ασφαλές και αποσυμφορημένο από την κυκλοφορία κέντρο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ