17.3.2015 10:49

Το Σάββατο 28 Μαρτίου η «Ώρα της Γης»

ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΖΗΤΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Ο Δήμος Χίου, στηρίζοντας την παγκόσμια προσπάθεια για προστασία του πλανήτη, συμμετέχει και φέτος στην εθελοντική εκστρατεία «Η Ώρα της Γης», καλώντας όλους τους δημότες του να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους και στους επαγγελματικούς τους χώρους, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, από τις 20:30 μέχρι τις 21:30. Σ

την πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν κάθε χρόνο μνημεία - σύμβολα σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια .

«Από τις 8760 ώρες του χρόνου, αφιερώνουμε μία μόνο ώρα για τον πλανήτη μας, με στόχο να μεταφέρουμε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για προστασία του πλανήτη. Αυτή τη μία ώρα, σβήνουμε συμβολικά όλοι τα φώτα, για να στείλουμε το μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την προστασία της ανθρωπότητας από τις κλιματικές αλλαγές.

Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2007 από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) στην Αυστραλία και γρήγορα επεκτάθηκε σε διάφορα σημεία του κόσμου. Για άλλη μια χρονιά είτε με συμμετοχή σε σχετικές εκδηλώσεις σε πλατείες και σε χώρους συναθροίσεων, είτε και από το σπίτι μας, κλείνοντας τα φώτα κι ότι άλλο καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα, για μια ώρα.

Σημαντικό στην όλη προσπάθεια για τον Δήμο Χίου είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, οι οποίοι είναι οι πολίτες του μέλλοντος. Στη Προσπάθεια μας αυτή θα θέλαμε και την συμμετοχή των μαθητών . Σας ενημερώνουμε ότι η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χίου Θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου , την Παρασκευή 20 Μαρτίου και ώρα 10:00 στο κεντρικό Δημοτικό κατάστημα στην οδό Δημοκρατίας 2, παρακαλούμε όπως παραβρεθεί εκπρόσωπος σας με σκοπό των συντονισμό των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν και για τυχών προτάσεις σας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ