5.3.2015 12:16

Ρουκέτα στον ρουκετοπόλεμο [ΗΧΗΤΙΚΟ]

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΚΕΤΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΡΥΘΙΑΝΗΣ, ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Την αναστολή των  εργασιών προετοιμασίας των ρουκετών τους, αποφάσισαν οι ρουκετατζήδες της Παναγίας Ερυθιανής και δηλώνουν αποφασισμένοι να ακυρώσουν το έθιμο του ρουκετοπόλεμου, αν δεν  λυθεί  το πρόβλημα  χρήσης του οικοπέδου , στο οποίο στήνουν το συνεργείο τους κάτω από την εκκλησία.  Ο ιδιοκτήτης δεν τους το παραχωρεί φέτος, επειδή όπως υποστηρίζει προκαλούνται σημαντικές φθορές στο χώρο . Έως τώρα κάθε χρόνο το πρόβλημα λυνόταν με  διεξοδικό διάλογο, αλλά  τώρα δηλώνει  ανένδοτος.

Προβλήματα/Επιπτώσεις

Οι ρουκετατζήδες οδηγήθηκαν στην απόφαση αναστολής, που απειλεί να ακυρώσει την τήρηση του εθίμου το οποίο έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης τουρισμού, επειδή δεν υπάρχει άλλος κατάλληλος  χώρος. Ακόμη και αν  βρεθεί , όμως, θα  δημιουργηθούν δύο σημαντικά προβλήματα  που θα πρέπει να λύσουν  όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διοργανωτές. Θα κληθούν να  τροποποιήσουν το σχεδιασμό προστασίας των ιδιοκτησιών και στις δύο περιοχές. Οι  εκτεταμένες και χρονοβόρες αλλαγές  θα  αυξήσουν τον προϋπολογισμό που  έχει διατεθεί για την οργάνωση του εθίμου, θα καθυστερήσουν την προετοιμασία του κλιμακίου  και πιθανότατα  έχουν επιπτώσεις στη γενικότερη οργάνωση  της διαδικασίας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Διάλογος

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου Μάρκος Κοσμάς  θεωρεί αδιανόητη κάθε προοπτική  διακοπής του εθίμου. Πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση με  καλοπροαίρετο διάλογο που  θα επιχειρήσει να έχει με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου τις  επόμενες μέρες ,και ,καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επιδείξουν πνεύμα καλής θέλησης, για το καλό του τόπου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ