9.3.2016 15:55

Ρότα για Σμύρνη μέσω Μυτιλήνης βάζει η HSW

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο διαψεύστηκαν οι ελπίδες του Δήμου Χίου ότι το νησί μας θα αποτελέσει τον ενδιάμεση σταθμό, στο δρομολόγιο της HSW που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας η «HELLENIC SEAWAYS»  είναι έτοιμη να ξεκινήσει από το φετινό καλοκαίρι το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη – Σμύρνη, μόλις αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες μεταξύ των δύο πλευρών, σε συνέχεια και των επίσημων διμερών επαφών των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, μεταξύ άλλων.

 Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια με πρωτοβουλία της HELLENIC SEAWAYS, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης νέων δρομολογίων, και έχουν την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Τουρκικού Ναυτικού Επιμελητηρίου. 

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα γίνει στη λογική της κρουαζιέρας τακτικής δρομολόγησης και θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κρουαζιέρας για το επιβατικό κοινό, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετεί και εμπορικές μεταφορές, ενισχύοντας το εθνικό τουριστικό προϊόν και την οικονομία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ