29.5.2012 10:10

Rooms to Let οι ξενώνες του Κολυμβητηρίου

ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ «ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ» ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΕΞΕΝΙΑΣ Ο ΠΟΛΥΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

 
Να είναι μέρος ενός στρατηγικού σχεδιασμού του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου για την εξυπηρέτηση κάθε ανάγκης; Να είναι μήπως στόχος μετατροπής του ξενώνα σε χώρο διαμονής καθενός που φθάνει στη Χίο στα πλαίσια μιας εκδήλωσης; Να είναι μια ευκαιριακή «παραχώρηση», της οποίας οι επιπτώσεις δεν έχουν αξιολογηθεί επαρκώς;
Οτιδήποτε και αν ισχύει, ευχόμαστε κανένα από τα παραπάνω, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου οφείλει να θέσει άμεσα τέλος στην παραχώρηση των ξενώνων του «Ιωνικού» Κολυμβητηρίου σε κάθε είδους επισκέπτες που έρχονται στη Χίο στα πλαίσια εκδηλώσεων, που ουδεμία σχέση με τον αθλητισμό έχουν. Σε διαφορετική περίπτωση αναμένεται να υπάρξουν επιπτώσεις σοβαρές για την εικόνα του κτιρίου στο μέλλον, αφού ήδη για τη συντήρησή του και χρήση του για αθλητικούς σκοπούς συμβάλλουν τα Σωματεία.
 
Όλοι οι καλοί... κοιμάστε
Η αρχή έγινε με τη «δικαιολογημένη» διαμονή στους ξενώνες αποστολών που σχετίζονταν τόσο με την διοργάνωση του Αγροτουρισμού. Ωστόσο, οι ξενώνες δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες αποκλειστικά του Κολυμβητηρίου και αθλητικών διοργανώσεων, όμως η κακοδιαχείριση και συντήρησή του κτιρίου από τον πρώην Δήμο Αγίου Μηνά απέτρεπαν την κάλυψη τους.
 
Σκέψεις και... σκέψεις
Έντονη φημολογείται το τελευταίο διάστημα η πρόθεση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου να φιλοξενήσει στους ξενώνες του «Ιωνικού» τους προσκεκλημένους και της Ομηρικής Ακαδημίας, την ίδια χρονική περίοδο που ναυταθλητικά σωματεία προγραμματίζουν να προσκαλέσουν στη Χίο ομάδες για τη διοργάνωση φιλικών αγώνων, οι οποίες εννοείται προγραμματίζονταν να φιλοξενηθούν στους χώρους των ξενώνων. Έτσι τα αθλητικά σωματεία ακόμη δεν έχουν λάβει απαντήσεις στα αιτήματά τους, καθώς από το Νομικό Πρόσωπο προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν αν τις αντίστοιχες ημερομηνίες οι ξενώνες θα δοθούν για φιλοξενία άλλων προσκεκλημένων.
Με λίγα λόγια, ο Δήμος Χίου έχει βρει έναν χώρο για να κοιμίζει και να φιλοξενεί τους όποιους καλεσμένους του, άσχετα με το ότι για αυτό το χώρο δεν έχει προσφέρει μέχρι σήμερα το παραμικρό.
 
Βάφτηκε και καθαρίστηκε από το ΝΟΧ
Για του λόγου το αληθές αξίζει να δοθεί ένα παράδειγμα. Πέρσι, όταν προγραμματίστηκε από το ΝΟΧ η φιλοξενία μιας ομάδας ιστιοπλοϊας, μέλη του Δ.Σ. με δικά τους έξοδα και εργασία έβαψαν τους διαδρόμους και καθάρισαν τους χώρους των ξενώνων, που θύμιζαν νοσοκομείο πρώην σοβιετικής χώρας.
Τώρα για να γίνει μια αντίστοιχη φιλοξενία ίσως χρειαστεί να βάψουν... όλο το κτίριο.
 
Η αδυναμία και το πάγιο αίτημα
Οι ξενώνες ανεγέρθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και παραχωρήθηκαν μαζί με το «Ιωνικό» και το Καταδυτήριο στον πρώην Δήμου Αγίου Μηνά με τις γνωστές αντίστοιχες υποχρεώσεις σε ανάγκη συντήρησης και φροντίδας. Ο Δήμος ή το Νομικό Πρόσωπο είναι αδύνατον, και έχει αποδειχθεί, να διατηρήσουν τους χώρους των ξενώνων στην κατάσταση που υπαγόρευε η παραχώρηση από την Γενική Γραμματεία. Παρά το γεγονός ότι ο Ν.Ο. Χίου έχει εκφράσει το αίτημα να του παραχωρηθεί η διαχείριση του κτιρίου με την παράλληλη υποχρέωση συντήρησής και επίβλεψής του, κανείς δεν ανταποκρίθηκε, προφανώς για να μπορεί το κτίριο να χρησιμοποιείται για λόγους άσχετους με τον αθλητισμό.
Ευθύνη του Δήμου και του Πολυοργανιμσού είναι να διατηρήσει το καθεστώς λειτουργίας του κτιρίου όπως περιγράφεται, αφήνοντας κατά μέρος οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις γίνονται και, ας μας επιτραπεί, ακροβατούν στα όρια της παρανομίας.
Σε διαφορετική περίπτωση, τα Σωματεία ήδη ετοιμάζονται να αντιδράσουν δυναμικά.
Ας τα συνυπολογίσουν.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ