23.12.2019 12:38

Πτήση αγωνίας για επιβάτες της Sky Express

Η πτήση 260 ήταν προγραμματισμένο να φύγει στις 17:45 το απόγευμα της Κυριακής από το Ελ. Βενιζέλος, αλλά λόγω κακοκαιρίας, αναχώρησε περίπου στις 22:00 το βράδυ. Λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους, ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες πως υπήρχε μηχανική βλάβη κι έπρεπε να επιστρέψει στην Αθήνα.

Παγωμένοι οι τεχνικοί της Πολιτικής Αεροπορίας παρακολουθούσαν τις βουτιές που έκανε στον αέρα η πτήση. Αναλόγως επεισοδιακή ήταν και η απόπειρα προσέγγισης στο «Ελ. Βενιζέλος» αφού, όπως αναφέρει το kefalonianews.gr, το αεροσκάφος έφτασε σχεδόν σε επαφή με τον αεροδιάδρομο και άρχισε να παλαντζάρει δεξιά-αριστερά χωρίς τελικά να καταφέρει να προσγειωθεί 35 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Στη συνέχεια ανέβηκε σε ύψος 5000 μέτρων, έφθασε μέχρι την Εύβοια και έριξε μέρος από τα καύσιμά του.  

Στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς οι συγγενείς των επιβατών παρακολουθούσαν έντρομοι την περιπλάνηση της πτήσης όπως τους την περιέγραφαν οι άνθρωποι του αεροδρομίου καθώς το έβλεπαν σε μια εφαρμογή από τα κινητά τους.

Γύρω στη 1:00 το πρωί η πλειονότητα των επιβατών κατέφυγε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου ζητούσε εξηγήσεις. Επιβάτες της πτήσης εγκαλούν τους υπεύθυνους της εταιρείας για έλλειψη ενημέρωσης, ενώ η σφοδρή κακοκαιρία δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το έργο του πιλότου, ο οποίος κατάφερε τελικά να προσγειώσει το αεροσκάφος περίπου μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα.   Σε κατάσταση-σοκ οι επιβάτες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια της αγωνιώδους αυτής πτήσης δύο επιβάτες λιποθύμησαν. 

Πηγή: www.lifo.gr

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ