29.7.2015 14:14

«Ψήνονται» στο Μερσινίδι οι πρόσφυγες

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Άμεσα μέτρα προστασίας των προσφύγων που φιλοξενούνται στον καταυλισμό του Μερσινιδίου ζητά με ανακοίνωσή της η οργάνωση «Λάθρα;», διερωτώμενη παράλληλα αν οι ανακοινώσεις της Περιφέρειας για ιδιαίτερη μέριμνα των φορέων στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αφορά κι αυτούς τους ανθρώπους.

«Θυμόμαστε πριν λίγες εβδομάδες  τα δημοσιεύματα για τη δέσμευση του Δήμου Χίου ότι σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης θα δοθεί άμεση λύση  –έστω ολιγοήμερη-  ώστε να μην βρίσκονται εκτεθειμένοι άνθρωποι με κίνδυνο ζωής. Που είναι αυτή η λύση και πότε περιμένετε να εφαρμοστεί αν όχι τώρα που βρίσκονται κυριολεκτικά πεταμένοι  εκατοντάδες άνθρωποι, με δεκάδες βρέφη, μωρά, μανάδες;», αναφέρει η «Λάθρα;» ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της αναφέρεται στις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών που καθιστούν τη διαμονή στο Μερσινίδι απαγορευτική,

«Η Αντιπεριφέρεια έβγαλε ανακοίνωση με οδηγίες αυτοπροστασίας από τον καύσωνα και συστήνει:  «Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες». Οι οδηγίες αυτές αφορούν και αυτούς του ανθρώπους ή όχι; Τα όσα είπατε κύριε Αντιπεριφερειάρχη στην διευρυμένη σύσκεψη έχουν καμία αξία;»

Από το στόχαστρο της «Λάθρα;» δεν ξεφεύγει ούτε η κυβέρνηση που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «συνεχίζει να καταστρώνει σχέδιο αντιμετώπισης  (sic) και από την μέχρι σήμερα εντυπωσιακή και περήφανη αδράνεια που έχει επιδείξει στο θέμα αυτό, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μόνο τα χειρότερα σε ό,τι αφορά την μεταναστευτική πολιτική».

«Εμείς, ως συλλογικότητα, προσπαθούμε σταθερά να συνεισφέρουμε στις βασικές ανάγκες των οικογενειών και των ευάλωτων περιπτώσεων, όμως στην παρούσα στιγμή για μία φορά ακόμη ρωτάμε:  συνεχίζουν να έχουν ακόμα κάποια αξία λέξεις όπως αλληλεγγύη, πολιτισμός, άνθρωπος;  Αν ναι πρέπει να γίνει κάτι επιτέλους άμεσα», καταλήγει η «Λάθρα;».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ