Κοινωνία

15/6/15 11:09

τελ. ενημ.: 16/6/15 10:33

Ψηλώνει η ράμπα πρόσδεσης των πλοίων

ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΨΗΛΟΙ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ

Η τεχνολογική εξέλιξη των  επιβατηγών πλοίων αναγκάζει τις Λιμενικές αρχές να προσαρμόζουν  διαρκώς τις χερσαίες υποδομές  στα νέα δεδομένα.

Μετά από αίτημα  που κατέθεσα πριν τρία χρόνια οι ναυτιλιακές  εταιρείες, το Λιμενικό Ταμείο θα υψώσει ακόμη περισσότερο τη ράμπα πρόσδεσης των σκαφών στη Φτωχή Προκυμαία, για να ακουμπάνε σωστά οι ψηλοί καταπέλτες και να αποφευχθούν πιθανές υλικές  ζημιές, που θα αναγκάσουν τις εταιρείες να τα αποσύρουν για κάποιο διάστημα, μέσα στη θερινή σεζόν.

«Για να μην πάθουν ζημιά  βάζουν από κάτω λάστιχα. Η τοποθέτηση του ειδικού τσιμέντου είναι ένα  άμεσο πρόχειρο έργο  το οποίο θα εξυπηρετήσει πρόσκαιρα έως το Σεπτέμβριο τις ανάγκες όλων των χρηστών», δηλώνει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπελέγρης .

Ειδικό τσιμέντο

Προσωρινά, το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί με την προσθήκη  ενός πρόχειρου μπλοκ από ειδικό τσιμέντο, με προϋπολογισμό  18.000 ευρώ. Οι βασικές  εργασίες μόνιμης διαμόρφωσης θα πραγματοποιηθούν  το Σεπτέμβριο για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στα δρομολόγια την περίοδο της τουριστικής αιχμής.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση