27.7.2023 17:11

Ψήφισμα των Φοιτητικών Εστιών Χίου για τις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα

Το παρακάτω ψήφισμα ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους (διοικητικό συμβούλιο) εστιακών φοιτητών, οι οποίοι παίρνουν θέση για ακόμη μια χρονιά καταδικάζοντας, όπως αναφέρουν «την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης».

Το ψήφισμα: 

Οι φοιτητές των εστιών της Χίου μετά από Διοικητικό Συμβούλιο καταδικάζουμε το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά βρίσκεται απροστάτευτη και πάλι η χώρα στα πύρινα μέτωπα.

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα ανεπαρκή μέτρα πρόληψης και τα ανεπαρκή μέτρα πυρόσβεσης, καθώς βρισκόμαστε στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και η κυβέρνηση εφαρμόζει για ακόμα μία φορά τον ίδιο αποτυχημένο και καταστρεπτικό για τα δάση σχεδιασμό. Η κυβέρνηση μας λέει κυνικά και ανερυθρίαστα: «φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε», κάτι το οποίο δεν αποδεχόμαστε και ζητάμε άμεσα να παρθούν μέτρα πριν καεί όλη η χώρα. Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι και καραμέλα κάθε χρόνο για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό του ~επιτελικού~ κράτους, αλλά λόγος για άμεσα μέτρα πρόληψης και προστασίας του φυσικού πλούτου της χώρας και της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

Ακόμα, εκφράζουμε από τις εστίες της Χίου τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των δύο νέων συνανθρώπων μας, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου που έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο. 

Το νέο αυτό τραγικό δυστύχημα, του οποίου απαιτούμε τα αίτια άμεσα να διερευνηθούν, αποτελεί συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής και αναδεικνύει όχι μόνο τις δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Άλλωστε όλοι θυμόμαστε ποια ήταν η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των πυροσβεστών όπου απάντηση ήταν η καταστολή με ΜΑΤ και αύρες.

Για ακόμη μια φορά οι φοιτητές των εστιών θα φωνάξουν το σύνθημα "τα κέρδη τους, οι ζωές μας" και θα παλέψουν για οτιδήποτε άδικο αντιμετωπίζουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ