22.1.2016 11:43

"Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια"

ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαπλεκόμενα και συκοφαντική επίθεση βλέπει πίσω από την κριτική για τις κυβερνητικές επιλογές και τις προσλήψεις συγγενών κ.λπ. πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου και περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωση του, υποστηρίζοντας πως από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχιστεί το ίδιο πελατειακό κράτος που παραλήφτηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η ανακοίνωση

 Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε, ως ΣΥΡΙΖΑ και ως Κυβέρνηση της Αριστεράς,  αποδέκτες μιας απαράδεκτης και βρώμικης συκοφαντικής επίθεσης. Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα  και οι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι «όλοι ίδιοι είναι». Φαίνεται ότι τους πειράζει πολύ η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση, που βάζει ταφόπλακα στις πιο μαύρες σελίδες του πελατειακού κομματικού κράτους και δημιουργεί μια δημόσια διοίκηση, ανεξάρτητη και αξιοκρατική.

 Η κυβέρνηση έπρεπε να ανακοινώσει από την αρχή που ανέλαβε, τί συνάντησε από "γραμματείς και φαρισαίους" σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου που είχαν διορίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και πόσο αυτό κόστισε σε καθυστερήσεις.Ενοχλεί απ’ ότι φαίνεται και η μείωση των μετακλητών υπαλλήλων (Δεκέμβριος 2014 ήταν 1173, 19-1-2016 είναι 618) καθώς και η μείωση των αποδοχών τους, που η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή με το πρόσφατο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων (για πρώτη φορά οι αποδοχές των υπηρετούντων σε πολιτικά γραφεία εντάσσονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο).  Φωνάζουν λοιπόν γιατί οι υπουργοί επιλέγουν Συνεργάτη έμπιστό τους, ο οποίος θα απομακρυνθεί από τη θέση του με τη λήξη της θητείας του υπουργού. Αλήθεια, όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με ποιά διαδικασία είχε επιλέξει την στρατιά των συνεργατών του; Μήπως θα έπρεπε να κρατήσει η σημερινή κυβέρνηση τους γραμματείς του Σαμαρά;

 Aς μην ανησυχούν όμως Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και λοιποί, διότι δε θα συνεχιστεί το ίδιο άθλιο πελατειακό κράτος που είχαν στήσει... Με κυβέρνηση της Αριστεράς οι έντιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι θα προσληφθούν στον δημόσιο τομέα δεν θα κρίνονται από το τι πιστεύουν και σε ποιο κόμμα ανήκουν, αλλά μόνον από την ικανότητά  και τα προσόντα τους.

 

 Αντί να συκοφαντούν θα ήταν προτιμότερο τα κόμματα να πληρώσουν τα χρέη τους και να ξέρουν ότι  η επίθεση με κατασκευασμένα στοιχεία έχει κοντά ποδάρια. Το απόλυτο ψέμα θα το αποδείξει η ίδια η ζωή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ