18.2.2017 17:25

Ψάρεψε…θησαυρούς ο Θ. Μαλαχιάς

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ, ΜΥΘΙΚΟΣ ΡΟΦΟΣ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΨΑΡΟΤΟΠΟ

Με την πρώτη ριξιά ψάρεψε θησαυρούς  τα ξημερώματα της Παρασκευής και του Σαββάτου 17 και 18  Φεβρουαρίου 2017 στη θάλασσα της βόρειας Χίου ο 23χρονος επαγγελματίας ψαράς Θοδωρής Μαλαχιάς. Την Παρασκευή έπιασε με το ειδικό ενισχυμένο καλάμι του  μια συναγρίδα 12,5 κιλά και το Σαββάτο ένα ροφό 20 κιλά. Δεν έτυχε, πέτυχε όπως λένε γιατί δεν είναι οι πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία που πιάνει μεγάλα ψάρια, καλούς μεζέδες.

Στην ερώτηση σε ποια θαλάσσια  περιοχή της βόρειας Χίου τα ψάρεψε, πήραμε την αναμενόμενη απάντηση. «Αυτά δεν λέγονται, αν τη μάθουν θα έρχονται εκεί όλοι οι ψαράδες και θα χάσω την αποκλειστικότητα». Είναι τα μυστικά του επαγγέλματος και η προστασία από τον ανταγωνισμό.

Τα έπιασε με καλάμι χρησιμοποιώντας την τεχνική slow junking. «Kατεβάζω στο βυθό ένα μολυβένιο ψαράκι, που φαίνεται σα να είναι τραυματισμένο. Αυτό δελεάζει τα μεγάλα ψάρια, τους κυνηγούς όπως λέγονται, πάνε να τα φάνε και πιάνονται στο ισχυρό αγκίστρι. Καμιά φορά επιτίθενται στα δολώματα  για να τα διώξουν και να τους δείξουν ότι είναι οι βασιλιάδες της ξέρας τους, εμείς προσπαθούμε πάντα να τα αναγκάσουμε να επιτεθούν για να τα φάνε και να τα πιάσουμε. Αυτή είναι η μεγάλη δυσκολία, τα άλλα είναι εύκολα. Αυτά τα μεγάλα ψάρια έχουν περάσει από πολλά αγκίστρια και έχουν σωθεί. Για να γίνει μια Συναγρίδα 90 εκατοστά πρέπει να ζήσει τριάντα χρόνια περίπου», προσθέτει.

Καλά χρήματα

Αυτές οι ψαριές είναι θησαυρός κυριολεκτικά. Όχι μόνο ως μεζές, αλλά και σαν έσοδο. Τα πούλησε αμέσως  σε πολύ καλή τιμή, την όποια δεν αποκαλύπτει όπως είναι επίσης αναμενόμενο. Συνεργάζεται με ένα Χιώτη έμπορο στην Αθήνα, του τα προωθεί και συνήθως καταλήγουν  στις κουζίνες πλουσίων που πληρώνουν καλά για γευτούν ένα τόσο εξαιρετικό έδεσμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ