6.6.2013 14:13

Ψαλίδι στους παιδιάτρους του «Σκυλίτσειου»

- ΜΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στην προκρούστεια κλίνη και μάλιστα χωρίς αναισθητικό, βάζει θέσεις ιατρών του Σκυλίτσειου, το Υπ. Υγείας  συνεχίζοντας να δουλεύει με τη λογική των ανερμάτιστων περικοπών χωρίς πραγματικό αποδοτικό σχεδιασμό και υπακούοντας σε συντεχνιακά κελεύσματα που δεν εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου.

Με απόφαση των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1397/83 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1289/Β/2013, καταργείται από τον Οργανισμό του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου μία θέση Παιδιάτρου και συστήνεται μια αναισθησιολόγου.

Αναλογία αναγκών

Η παιδιατρική από το ξεκίνημα της είχε σημαντικό πρόβλημα στελέχωσης από ιατρικό προσωπικό. Επί χρόνια στις προκηρύξεις για παιδιάτρους δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τους γιατρούς.

Με την παραπάνω απόφαση, σαφώς δεν επηρεάζεται η καθημερινή λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, αφού, δεν μειώνονται άμεσα οι υπάρχουσες θέσεις των δύο παιδιάτρων, που καλύπτουν τις ανάγκες της, αλλα κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της στο μέλλον, όταν δεν θα υπάρχει επίκουρος γιατρός και η Κλινική θα πρέπει να εξυπηρετείται από την κ. Πιπίδου και μόνο.

Το οργανόγραμμα

Μειώνονται σε τρεις οι τέσσερις θέσεις των παιδίατρων που προβλέπει το οργανόγραμμα, ενώ τώρα υπηρετούν καλύπτοντας τις ανάγκες της κλινικής μια μόνιμη και μια επίκουρος. Η Παιδίατρος Έλενα Πιπίδου επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επι του θέματος, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν η απόφαση αφορά στις θέσεις που προβλέπει το οργανόγραμμα ή το υπάρχον επιστημονικό προσωπικό.

Η κλινική «κρατιέται» χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η περικοπή μιας ακόμη θέσης γιατρού μόνο ως υποβάθμιση μπορεί να ειδωθεί.

Δεν επηρεάζει

Ο διοικητής Παντελής Μπουμπάρης είναι καθησυχαστικός, δηλώνει ότι η απόφαση κατάργησης δεν αφορά και δεν επηρεάζει το υπάρχον προσωπικό που δεν θα μειωθεί.

Αντίθετα επισημαίνει ότι την κατάλληλη στιγμή μπορεί να ανακινηθεί το θέμα της προσθήκης μιας ακόμη θέσης, για την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών και την αποδοτικότερη λειτουργία της κλινικής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ