16.7.2015 15:59

«Ψαλίδι» στις κατώτατες συντάξεις

Μειώσεις στις κατώτατες συντάξεις που μπορεί να αγγίζουν ακόμη και το 35-40% για όσους ανοίξουν από σήμερα και στο εξής την πόρτα της εξόδου πριν από τα 67, έμμεσο «ψαλίδι» στις αποδοχές 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων που φτάνει μεσοσταθμικά στο 6-7% για όσους παίρνουν κύρια και επικουρική σύνταξη, συγχώνευση όλων των επικουρικών στο ΕΤΕΑ και «πάγωμα» της κρατικής επιχορήγησης για όλα τα Ταμεία μέχρι το 2021 στα φετινά επίπεδα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Η παρακράτηση για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επιβάλλεται σε όλες τις συντάξεις

Στους χαμένους από τις προωθούμενες αλλαγές είναι όσοι ασφαλισμένοι λαμβάνουν σύνταξη που υπολογίζεται με βάση τα «κατώτατα όρια» και κυρίως γυναίκες και μητέρες ανηλίκων, άντρες μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες με λίγα χρόνια ασφάλισης και χαμηλές αποδοχές, παλιοί και νέοι ασφαλισμένοι, δικαιούχοι συντάξεων λόγω θανάτου κ.ά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ