15.11.2013 13:21

Ψάχνουν στο Leader τον τουρισμό

ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ

Σπεύσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών οι Αιγνουσιώτες και προετοιμάζουν σύμφωνα με πληροφορίες προτάσεις στο Leader Αλιείας για την αναβάθμιση των τουριστικών (λιγοστών ομολογουμένως) καταλυμάτων που υπάρχουν στο γειτονικό νησί.

Η έλλειψη σε τουριστικό κατάλυμα που να μπορεί να φιλοξενήσει επαρκές αριθμό επισκεπτών στο νησί, έχει επισημανθεί πολλές φορές και έχει γίνει αντιληπτό πλέον και από τους ίδιους τους κατοίκους. Στην κατεύθυνση αυτή, δυο τουλάχιστον σύλλογοι του νησιού επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το χρηματοδοτικό πλαίσιο με την κατάθεση προτάσεων για την αναβάθμιση, ανακαίνιση και προσθήκη περισσότερων κλινών σε εν λειτουργία τουριστική μονάδα των Οινουσσών, ενώ ένα Ίδρυμα του νησιού επεξεργάζεται σχέδιο για την μετατροπή ακινήτου ιδιοκτησίας του σε τουριστικό κατάλυμα.

Μάλιστα οι πρώτες διερευνητικές επαφές για το μέλλον των προτάσεων φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες.

Στροφή στον τουρισμό

Στις Οινούσσες το κλίμα έχει αλλάξει αναφορικά με την υποδοχή τουριστών. Το νησί που μέχρι και πρότινος φαίνεται να επιδίωκε με κάθε κόστος την γαλήνη και την ηρεμία του, τώρα, βιώνοντας και τις επιπτώσεις της κρίσης στρέφει αναγκαστικά το τιμόνι στον τουρισμό, ευελπιστώντας ότι η αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών θα βοηθήσει γενικότερα στην ανάδειξη των Οινουσσών ως τόπο επίσκεψης και διαμονής. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ