15.11.2013 13:21

Ψάχνουν στο Leader τον τουρισμό

ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ

Σπεύσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών οι Αιγνουσιώτες και προετοιμάζουν σύμφωνα με πληροφορίες προτάσεις στο Leader Αλιείας για την αναβάθμιση των τουριστικών (λιγοστών ομολογουμένως) καταλυμάτων που υπάρχουν στο γειτονικό νησί.

Η έλλειψη σε τουριστικό κατάλυμα που να μπορεί να φιλοξενήσει επαρκές αριθμό επισκεπτών στο νησί, έχει επισημανθεί πολλές φορές και έχει γίνει αντιληπτό πλέον και από τους ίδιους τους κατοίκους. Στην κατεύθυνση αυτή, δυο τουλάχιστον σύλλογοι του νησιού επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το χρηματοδοτικό πλαίσιο με την κατάθεση προτάσεων για την αναβάθμιση, ανακαίνιση και προσθήκη περισσότερων κλινών σε εν λειτουργία τουριστική μονάδα των Οινουσσών, ενώ ένα Ίδρυμα του νησιού επεξεργάζεται σχέδιο για την μετατροπή ακινήτου ιδιοκτησίας του σε τουριστικό κατάλυμα.

Μάλιστα οι πρώτες διερευνητικές επαφές για το μέλλον των προτάσεων φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες.

Στροφή στον τουρισμό

Στις Οινούσσες το κλίμα έχει αλλάξει αναφορικά με την υποδοχή τουριστών. Το νησί που μέχρι και πρότινος φαίνεται να επιδίωκε με κάθε κόστος την γαλήνη και την ηρεμία του, τώρα, βιώνοντας και τις επιπτώσεις της κρίσης στρέφει αναγκαστικά το τιμόνι στον τουρισμό, ευελπιστώντας ότι η αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών θα βοηθήσει γενικότερα στην ανάδειξη των Οινουσσών ως τόπο επίσκεψης και διαμονής. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ