7.7.2016 11:02

Ψάχνουν χρηματοδότηση για την ΠΕΚΕΒ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΚΕΒ, ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ

Ολοκληρώθηκε και παραλήφθηκε από την ΠΕΚΕΒ  η μελέτη επισκευής του μεγάρου  που στεγάζεται ο σύλλογος του Βροντάδου, η οποία παραγγέλθηκε το 2012.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ισίδωρος Καστάνιας δηλώνει ότι δημιουργήθηκε  η βάση   να ενταχθούν οι εργασίες στο νέο τομεακό και χρηματοδοτικό  πρόγραμμα ΕΣΠΑ . Για να αποκτήσει δικαίωμα κατάθεσης πρότασης ένταξης όταν ανοίξει το πρόγραμμα, πρέπει πρώτα να παραχωρηθεί το κτίριο σε φορέα της αυτοδιοίκησης, αφού οι πολιτιστικοί φορείς δεν χρηματοδοτούνται για επισκευές κτιρίων. 

«Θα ξεκινήσουμε  διαβουλεύσεις με τον δήμο και την περιφέρεια για να διαπιστώσουμε σε ποιον  και πως μπορούμε να το παραχωρήσουμε»,δηλώνει με αρκετό προβληματισμό.

Η κυριότητα του κτιρίου ανήκει στον Βροντάδο

Αδιαπραγμάτευτη για την ΠΕΚΕΒ είναι η ιδιοκτησία του πολιτιστικού κέντρου, την οποία δεν εκχωρεί.

«Το κτίριο κοινωνικά και ιστορικά ανήκει στην ΠΕΚΕΒ και το λαό του Βροντάδου. Απαράβατος όρος και σαφέστατη προϋπόθεση συνεργασίας  για την παραχώρηση είναι ότι θα   παραμείνει ή θα επιστραφεί στην Ένωση με όρους, προϋποθέσεις και πρακτική που θα ορίσουν οι νομικοί μας σύμβουλοι και θα επικυρώσουν οι συνεργαζόμενοι ή συμβαλλόμενοι φορείς», προσθέτει

Κακό προηγούμενο

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ξεκίνησε  αλλά δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης του κτιρίου στον πρώην δήμο Ομηρούπολης. Για αρκετό διάστημα μάλιστα στο ισόγειο εγκαταστάθηκε και λειτούργησε το δημοτικό Κέντρο Επικοινωνίας Πολιτών.

«Ξεκινήσαμε  προφορικές επαφές, το έργο κοστολογήθηκε περίπου στις 800.000 ευρώ, αλλά τελικά  δεν συνεργαστήκαμε επειδή δεν λάβαμε τις διασφαλίσεις που απαιτήσαμε. Επιπλέον,  δημοτική ενότητα Ομηρούπολης μας χρωστάει ακόμη πολλά χρήματα από ενοίκια που δεν έχει πληρώσει », επισημαίνει με απογοήτευση.

Το κτίριο κατασκευάστηκε την χρονική περίοδο 1960-62 σε οικόπεδο που ανήκε στην ακίνητη περιουσία του Ι.Ν. της Παναγίας Ερειθιανής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ