19.1.2016 17:19

Ψάχνουν για ένα σωστό έργο

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ...ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΚΛΙΣΗ

Μερικές φορές η ειλικρινής παραδοχή ενός προβλήματος είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη αναφορά. Κι όταν αυτή έρχεται από τον πλέον αρμόδιο για την λειτουργία του οδικού δικτύου της πόλης, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αποκτά και άλλη βαρύτητα.

Οι εικόνες με το σύνολο σχεδόν των δρόμων της πόλης να συγκεντρώνουν αδικαιολόγητες ποσότητες νερού σε σχέση τόσο με τον όγκο βροχής, όσο και με την ποιότητα των νέων ασφαλτοστρώσεων, προκαλούν δυσφορία και απογοήτευση στους πολίτες, πόσο μάλλον όταν ο πεζός που κυκλοφορεί σε συνθήκες βροχής είναι υποχρεωμένος να σκεπάζεται με νερό από τα διερχόμενα δίπλα του αυτοκίνητα.

Και ενώ όλοι κοιτούν τα φρεάτια, θεωρώντας ότι εκεί βρίσκεται το πρόβλημα, έρχεται η δήλωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για να καταδείξει πως όταν τα έργα κατασκευάζονται, μας διαφεύγουν οι λεπτομέρειες....

«Υπάρχουν φρεάτια, αλλά το νερό πάει αλλού»

Ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσίων του Δήμου Λευτ. Παπαλάνης, παραδέχεται ότι αφενώς τα φρεάτια είναι απολύτως καθαρά, το νερό, λόγω της έλλειψης κλίσεων στο οδόστρωμα παραμένει στο δρόμο και τον μετατρέπει σε λίμνη.

Χαρακτηριστικό όπως είπε είναι το παράδειγμα της οδού Ροδοκανάκη, που παρότι υπάρχουν φρεάτια στις συμβολές της με όλες τις οδούς, το νερό δεν καταλήγει μέσα σε αυτά αλλά λιμνάζει.

«Αυτό συμβαίνει γιατί όταν φτιάχτηκαν οι συγκεκριμένοι δρόμοι, κάποιοι δεν φρόντισαν να υπάρξουν οι κατάλληλες κλήσεις,  με αποτέλεσμα το νερό να μην καταλήγει στα φρεάτια αλλά να παραμένει στάσιμο δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα κυρίως στην κυκλοφορία των πεζών», σημείωσε ο ίδιος ενώ προσέθεσε ότι: «Τα περιστατικά όπου κάποιο φρεάτιο είναι φραγμένο από σκουπίδια και συνεπώς το νερό ξεχειλίζει, είναι ελάχιστα».

Σειρά παρεμβάσεων μέσα στο 2016

Επιβεβαιώνοντας και ο ίδιος την έκταση του προβλήματος, αποκάλυψε μέσω του «π» ότι η Τεχνική Υπηρεσία προτίθεται εντός του 2016 να προχωρήσει σε συγκεκριμένα στοχευμένα έργα εντός της πόλης, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα της εσωτερικής οδοποιίας για το τρέχον έτος.

Παρόλα αυτά ο κ. Παπαλάνης εξήγησε ότι θα πρέπει να ανοίξει και ο φάκελος των έργων της συνολικής αντιπλημμυρικής προστασίας του κέντρου, κάτι που όπως είπε, θα γίνει μόνο με την ωρίμανση μελετών και την ένταξη τους στο Σ.Ε.Σ. (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) 2014-2020.

«Αυτό το οποίο προέχει είναι να δώσουμε τις σωστές κλήσεις στους δρόμους μας και αυτό θα επιχειρήσουμε να κάνουμε στο μέτρο του δυνατού με δεδομένη την οικονομική στενότητα του φετινού προϋπολογισμού», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ