8.1.2013 13:33

Ψάχνουν ένα οδοστρωτήρα, ένα γκρέϊντερ και ένα φορτωτή

ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΔΗΛΩΜΕΝΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2011 ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΟΤΕ

Προς αναζήτηση τριών οχημάτων που είχαν παραχωρηθεί από τον Στρατό στην πρώην Ν.Α Χίου βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα όσο και στην αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μια Ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Παντ. Βρουλή προς τον Στ. Δημηρούδη (Πρόεδρο του Π.Σ.), ήρθε να ταράξει τα νερά και να προκαλέσει μια μακρά αναζήτηση σε αρχεία και φακέλους από το 1998 μέχρι και σήμερα.

 

Παραχωρήθηκαν αλλά τα ψάχνουν

Το 1998 ο Στρατός είχε παραχωρήσει στην τότε Ν.Α. Χίου  5 οχήματα και συγκεκριμένα ένα μεγάλο φορτωτή, έναν οδοστρωτήρα, ένα γκρέϊντερ και δυο φορτηγά. Όπως υποστηρίζει στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης πράγματι τα οχήματα εμφανίζονται δηλωμένα ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται. «Είναι μια υπόθεση αρκετά παλιά και πλέον είναι δύσκολο να προβούμε σε εκτιμήσεις. Έχουμε ενημερώσει και άλλες υπηρεσίες και προσπαθούμε να βρούμε μια άκρη».

Από την άλλη πλευρά ο πρώην νομάρχης Πολ. Λαμπρινούδης  διαθέτει την αλληλογραφία εκείνης της περιόδου αλλά και της προκατόχου του νομαρχιακής αρχής, από την οποία διαφαίνεται ότι τα οχήματα ναι μεν παραδόθηκαν στην Ν.Α Χίου, ωστόσο δεν λειτούργησαν ποτέ. «Τα οχήματα όντως με έγγραφο του 2000 που υπέγραφε ο Γ. Καλουτάς παραχωρήθηκαν στην νομαρχία όμως οι ζημιές που είχαν υποστεί αλλά και το κόστος επισκευής τους κρίθηκε ακατάλληλο για κάθε άλλη χρήση. Τα οχήματα πέραν των φορτηγών δεν χρησιμοποιήθηκαν και εγκαταλέιφθηκαν», υποστηρίζει ο κ . Λαμπρινούδης.

 

Άλλες πληροφορίες

Ο Παντ. Βρουλής που προέβει και στην Ερώτηση για το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υποστηρίζει ότι αποτελεί μείζον ζήτημα να ξεκαθαρίσει η εικόνα της τύχης των μηχανημάτων. «Εγώ έχω κάποιες άλλες πληροφορίες. Ακόμη και ότι τα μηχανήματα πουλήθηκαν για παλιοσίδερα. Όμως σε κάθε περίπτωση εμφανίζονται να υπάρχουν ακόμη στην κατοχή της Περιφέρειας. Γιατί ο κ. Λαμπρινούδης ή ο κ. Γανιάρης δεν έκαναν πρωτόκολλα καταστροφής εφόσον ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν.

 

Για αυτά ας απαντήσουν στο περιφερειακό Συμβούλιο. Πληρώνονταν μέχρι και πέρσι τέλη κυκλοφορίας για τα παραπάνω φορτηγά. Αν είναι δυνατόν. Αν δεν μπορούν να ελέγξουν στοιχειωδώς τα περιουσιακά τους στοιχεία τι κάνουν;» δηλώνει στον «π».

 

Για το ίδιο θέμα ενημερώθηκαν και οι διατελέσαντες πρόεδροι στον «ΟΕΥΟΔΟΣ» καθώς τα μηχανήματα ίσως να είχαν παραχωρηθεί στον φορέα. Ο Γ. Μισετζής εξηγεί ότι τα τρία φορτηγά δεν λειτούργησαν ποτέ.

 

 «Το ένα ήταν εγκαταλειμμένο κάπου στη ΔΕΗ, το άλλο είχε δοθεί στην χωματερή του Δήμου Χίου και το τρίτο επίσης εγκαταλείφθηκε κάπου. Δεν λειτούργησαν. Ήταν παλιά και ασύμφορα», υπογραμμίζει.

Για το θέμα θα λάβει γνώση και το Περιφερειακό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση του. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ