2.5.2014 10:56

Πρωτομαγιά στο... κρουαζιερόπλοιο

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΕΤΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό " είπε μεταξύ άλλο στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ Γ. Αμπαζής.
Η  συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά στην Πλατεία Βουνακίου είχε μεγάλη συμμετοχή. Με την έναρξη της συγκέντρωσης, το λόγο πήρε ο Ναυτεργάτης Δημήτρης Θωμάς ξεκινώντας με τα λόγια “Which side are you on…” δηλαδή «με ποιου το μέρος είσαι», τονίζοντας πως το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους για συμπόρευση και να σκεφτεί ο καθένας με ποιου την πλευρά είναι: με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη η εργατική τάξη να παλέψει και να προετοιμαστεί για να κατακτήσει όλο τον πλούτο που παράγει, τη δική της εξουσία.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε η Νικολέτα Γωνιάδη μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλώντας με τη σειρά της σε συστράτευση και αγώνα και ο Ξένος Αξιώτης από την ταξική Ενότητα Οικοδόμων Χίου, μέλος του ΔΣ το Σωματείου Οικοδόμων Χίου.
Ο Γ. Αμπαζής κάλεσε με το τέλος της συγκέντρωσης σε πορεία προς το κρουαζιερόπλοιο του εφοπλιστή Λούη, που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Χίου στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στους Ναυτεργάτες, καταδικάζοντας το κάτεργο του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Η πορεία ξεκίνησε προς το λιμάνι και σύντομα συνάντησε τα χειροκροτήματα των επιβατών. Ο Μ. Σκούφαλος υποψήφιος Δήμαρχος Χίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνθηκε στους ναυτεργάτες και τους επιβάτες και στα Αγγλικά ενώ στη συνέχεια πετάχτηκαν γαρύφαλλα στη θάλασσα προς τιμή κάθε νεκρού ναυτεργάτη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ