25.12.2019 21:19

Πρωτοχρονιά με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν

Πρωτοχρονιά με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες θα κάνουμε φέτος όπως δείχνουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την ερχόμενη εβδομάδα. Ο καλός καιρός των Χριστουγέννων, σιγά - σιγά θα αρχίσει να μεταβάλλεται και από την Κυριακή θα γίνει «για τα καλά» χειμωνιάτικος, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις, δυνατούς ανέμους, αλλά και χιόνια.

Πού αναμένονται χιόνια και βροχές

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για τις προσεχείς ημέρες, αναμένονται κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονόνερο (ανατολικά) και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας, με χαμηλό υψόμετρο.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο Αιγαίο και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, και τα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός για Τρίτη 31/12

Στα ανατολικά ηπειρωτικά το Αιγαίο και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στα νότια θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ