30.12.2015 15:56

Πρωτοχρονιά με χιόνια;

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού από σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σ. Κάρμαντζη, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Έχει ήδη διανεμηθεί αλάτι σε εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται συνεργεία για την εξασφάλιση της βατότητας του οδικού δικτύου.  Παράλληλα γίνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και των αστυνομικών αρχών.

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (30-12-2015) και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους.

 

Πιο αναλυτικά:

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (30-12-2015) και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά: 

1. Τις τοπικές χιονοπτώσεις.

  Α] Αύριο Τετάρτη (30-12-2015) θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά αρχικά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής - Ανατολικής Στερεάς και του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

  Β] Την Πέμπτη (31-12-2015 παραμονή Πρωτοχρονιάς) θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά- ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Κεντρικής - Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Ευβοίας και της Πελοποννήσου και από τις βραδινές ώρες πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

  Γ] Την Παρασκευή (1-1-2016 Πρωτοχρονιά) σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά -ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής - Ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Ευβοίας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

 2. Την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (10 -12 βαθμούς κελσίου) που θα γίνει αισθητή αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο όποιος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

 3. Τους ενισχυμένους βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους που η ένταση τους στο Αιγαίο θα φθάσει τα 7 με 8 Μποφόρ.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ