6.2.2014 9:57

Πρωτόγνωρη απόπειρα διάσπασης της ενότητας του συνδικαλισμού

• ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

Το άσπρο – μαύρο επιχειρεί να κάνει ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ακμή» και συνάμα βασικός διαχειριστής της ιστοσελίδας chiospress.

Χθες ενημέρωνε – αποκλειστικά πάντα μέσω της ιστοσελίδας του - ότι απόφαση για τη σύσταση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης έλαβε και το Σωματείο Οικοδόμων και εγκαλούσε τον «λαλίστατο» πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου να πάρει θέση.

«Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει. Το Σωματείο μας διερευνά την πρόταση που μας έγινε από τη ΔΕΥΑΝ Χίου. Θα εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους και θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των μελών μας, χωρίς επουδενί να κατηγορηθούμε ότι μπαίνουμε σε προεκλογικά παιχνίδια», δηλώνει στον «π» ο πρόεδρος του Σωματείου, Μιχ. Τσακός.

Προσπάθεια διαφθοράς συνειδήσεων

Η ανακριβής ανάρτηση, σε μια προσπάθεια να εξωραΐσει το θόρυβο των ημερών για τις αποφάσεις του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, προκάλεσε και την αντίδραση του Εργατικού Κέντρου με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Εργατικό Κέντρο έχει διατυπώσει τις απόψεις του για τις ΚΟΙΝΣΕΠ και την αντίθεσή του στις σύγχρονες και συγκαλυμμένες γαλέρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το κάθε Σωματείο λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα προσπαθώντας να προάγει, κατά την άποψη της Διοίκησής του, το συμφέρον των μελών του.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει καθήκον να συντονίσει και να καθοδηγήσει τα Σωματεία μέλη του χωρίς να επιβάλει την άποψή του, σεβόμενη την ανεξαρτησία τους.  Καλούμε το δήμαρχο και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν το Σωματείο και τους οικοδόμους με «δουλειές» και όχι με «ψηφοθηρικά τερτίπια».

Η προσπάθεια διαφθοράς συνειδήσεων που εξελίσσεται αυτή την περίοδο είναι δείγμα του τι κόσμο μας ετοιμάζουν. Καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να διεκδικήσουν συλλογικά το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ