22.1.2016 19:52

Πρωτοβουλία αντίστασης στη Frontex

Aμφισβητούν τη δράση τους στόχους και τους σκοπούς της frontex από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι της στο νησί. Το δήλωσαν προς κάθε κατεύθυνση και τώρα το έκαναν πράξη, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Χίου αναρτώντας σχετικό πανό στο λιμάνι.

Σε ανακοίνωση τους, αναφορικά με αυτήν τους την ενέργεια σημειώνουν: " Θεωρώντας την FRONTEX, ως ένα ακόμα υπερεθνικό κατασταλτικό μηχανισμό που ήρθε να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες και το διευρυμένο πλέον ρόλο της αναντίστοιχο, ακόμα και με αυτόν που αρχικά είχε περιγραφεί ως υποβοηθητικός στους τομείς της έρευνας και διάσωσης προσφύγων καθώς και καταγραφής/πιστοποίησης των στοιχείων τους,αποφασίσαμε σήμερα να προβούμε σε μια συμβολική όσο και δυναμική πράξη διαμαρτυρίας , προκειμένου να κάνουμε σαφές ότι ο λαός της Χίου δεν θα ανεχτεί την επιβολή της παρουσίας της και την ανεξέλεγκτη δράση της. Συμπαραστεκόμενοι στους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν εδώ,τους εκατοντάδες αλληλέγγυους που δρουν στη Χίο,απέναντι σε μια ΕΕ που ατάραχη καθημερινά παρατηρεί τους πρόσφυγες να πνίγονται στη θάλασσα και να πεθαίνουν από το κρύο στη στεριά- μέλη και φίλοι της Πρωτοβουλίας Πολιτών Χίου προχωρήσαμε στην ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας μπροστά σε σκάφος της FRONTEX αμφισβητώντας έτσι εμπράκτως την νομιμότητα της εδώ παρουσίας της."

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ