18.3.2021 15:09

Πρωτοβουλία ενημέρωσης των κοινοτήτων για τους δασικούς χάρτες από το Δασαρχείο Χίου

«Ο Δήμος δεν θα επιτρέψει αδικίες σε βάρος πολιτών από τους δασικούς χάρτες», η δήλωση του Δημάρχου Χίου

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να παρέμβει εκεί όπου χρειάζεται προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία ενστάσεων στους δασικούς χάρτες ώστε να μην προκύψουν αδικίες σε βάρος ιδιωτικών εκτάσεων, εξέφρασε μέσα δήλωσή του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμαρχος επικοινώνησε ήδη με τον Δασάρχη Κ. Μπέλλα ο οποίος προς αποφυγή παρεξηγήσεων έσπευσε να καταστήσει σαφές ότι οι δασικοί χάρτες δεν προήλθαν από τη Διεύθυνση Δασών Χίου αλλά από το αρμόδιο Υπουργείο στην Αθήνα.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη μεταξύ τους επικοινωνία, το Δασαρχείο θα αποστείλει άμεσα στις κοινότητες έγγραφο, ώστε να γίνει κατανοητή η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι θιγόμενοι.

Τέλος ο Δήμαρχος επεσήμανε, μεταξύ άλλων και την ανάγκη μείωσης της τιμής του παραβόλου που θα πρέπει να καταβάλλουν όσοι πολίτες οδηγηθούν σε ένσταση κατά των δασικών χαρτών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ