16.10.2013 14:15

Πρώτο ζητούμενο η ενεργοποίηση

ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΧΙΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντιμέτωπo με πληθώρα θεμάτων που χρίζουν άμεσης επίλυσης βρίσκεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, με τον πρόεδρό του Μιχ. Ατσίπαπα να δηλώνει ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα χρονικά περιθώρια για συζήτηση.

Oι συνεχόμενες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις στο ναυτικό κλάδο και οι επικείμενες ανατροπές στην ασφάλιση τους επιβάλλει στους ναυτικούς επαγρύπνηση.

«Μαζικές αποφάσεις και συμμετοχή στους αγώνες»

Την έλλειψη αγωνιστικότητας σε τοπικό επίπεδο μέχρι σήμερα αποδέχεται ο νέος πρόεδρος, που μιλώντας στον «π» απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους ναυτικούς του νησιού να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου.

Παράλληλα εντοπίζοντας κατακερματισμό δυνάμεων από τη διαφοροποίηση των άλλων Σωματείων συνταξιούχων ναυτικών, όπως αυτά της Συκιάδας- Λαγκάδας ή και των Καρδαμύλων, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός δράσεων ώστε να επιτευχθούν τα ζητούμενα.

«Με τα άλλα Σωματεία δεν μας χωρίζει τίποτα. Απεναντίας η σωρεία προβλημάτων είναι αυτή που μας ενώνει και όλες μας οι κινήσεις θα πρέπει να έχουν ως γνώμονα την επίλυσή τους και το κοινό συμφέρον του ναυτικού κλάδου.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και να ξεκινήσουμε τον ουσιαστικό διάλογο για την επίλυσή τους. Και αυτό θα γίνει απ’ όλους του ναυτικούς, ακομμάτιστα και μαχητικά. Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που δεν υπάρχουν περιθώρια προστριβών. Είναι ανεπίτρεπτο ένας κλάδος, όπως η ναυτιλία, πάνω στην οποία στηρίζεται η ελληνική οικονομία, να απαξιώνεται έτσι και μαζί με αυτή χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων που έχουν στερηθεί τόσο πολλά πράγματα σε όλη τους τη ζωή», επισημαίνει ο κ. Ατσίπαπας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ