30.8.2019 10:39

Πρώτο κουδούνι για 60 προσφυγόπουλα στα σχολεία της Χίου

Αμετάβλητα τα σχολεία Δ.Υ.Ε.Π. και Ζ.Ε.Π. για τη φετινή σχολική χρονιά

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφού εκτός των άλλων σχεδόν ταυτόχρονα με τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία Δ.Υ.Ε.Π. και Ζ.Ε.Π. για τα προσφυγόπουλα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αριστείδη Κελεπερτζή στις ζώνες Δ.Υ.Ε.Π. δηλαδή τις απογευματινές ώρες θα φοιτήσουν μόνο παιδιά από τη ΒΙ.ΑΛ. ενώ στις ζώνες Ζ.Ε.Π. δηλαδή τις πρωινές ώρες θα φοιτούν μόνο παιδιά που διαμένουν σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία.

Οι αριθμοί και τα σχολεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία στο νηπιαγωγείο που λειτουργεί έξω από τη ΒΙ.ΑΛ. από το σύνολο των 69 νηπίων για φοιτήσουν τα 33.

Σε ότι αφορά στις ζώνες Δ.Υ.Ε.Π. από τα 152 παιδιά που διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ. στα σχολεία της Χίου θα βρεθούν τα 35, αφού αυτός ο αριθμός πληροί τα κριτήρια όπως π.χ. οι εμβολιασμοί, η συγκατάθεση των γονέων κλπ.

Τέλος στις πρωινές ζώνες Ζ.Ε.Π. θα φοιτήσουν περίπου 25 παιδιά.

Η έναρξη των τμημάτων Ζ.Ε.Π. και Δ.Υ.Ε.Π. αναμένεται λίγο μετά τον αγιασμό με την τοποθέτηση των αντίστοιχων εκπαιδευτικών.

Κατά τον Αρ.Κελεπερτζή ο αριθμός αυτός μέχρι και την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων αναμένεται να μεταβληθεί προς τα κάτω ή προς τα πάνω ανάλογα με τις μεταφορές στην ενδοχώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ