30.8.2019 10:39

Πρώτο κουδούνι για 60 προσφυγόπουλα στα σχολεία της Χίου

Αμετάβλητα τα σχολεία Δ.Υ.Ε.Π. και Ζ.Ε.Π. για τη φετινή σχολική χρονιά

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφού εκτός των άλλων σχεδόν ταυτόχρονα με τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία Δ.Υ.Ε.Π. και Ζ.Ε.Π. για τα προσφυγόπουλα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αριστείδη Κελεπερτζή στις ζώνες Δ.Υ.Ε.Π. δηλαδή τις απογευματινές ώρες θα φοιτήσουν μόνο παιδιά από τη ΒΙ.ΑΛ. ενώ στις ζώνες Ζ.Ε.Π. δηλαδή τις πρωινές ώρες θα φοιτούν μόνο παιδιά που διαμένουν σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία.

Οι αριθμοί και τα σχολεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία στο νηπιαγωγείο που λειτουργεί έξω από τη ΒΙ.ΑΛ. από το σύνολο των 69 νηπίων για φοιτήσουν τα 33.

Σε ότι αφορά στις ζώνες Δ.Υ.Ε.Π. από τα 152 παιδιά που διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ. στα σχολεία της Χίου θα βρεθούν τα 35, αφού αυτός ο αριθμός πληροί τα κριτήρια όπως π.χ. οι εμβολιασμοί, η συγκατάθεση των γονέων κλπ.

Τέλος στις πρωινές ζώνες Ζ.Ε.Π. θα φοιτήσουν περίπου 25 παιδιά.

Η έναρξη των τμημάτων Ζ.Ε.Π. και Δ.Υ.Ε.Π. αναμένεται λίγο μετά τον αγιασμό με την τοποθέτηση των αντίστοιχων εκπαιδευτικών.

Κατά τον Αρ.Κελεπερτζή ο αριθμός αυτός μέχρι και την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων αναμένεται να μεταβληθεί προς τα κάτω ή προς τα πάνω ανάλογα με τις μεταφορές στην ενδοχώρα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ