14.3.2014 19:34

Πρώτιστο καθήκον η ασφάλεια στη δουλειά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Οι επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι εργαζόμενοι στις οικοδομές αναδείχθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο μετά το σημερινό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον 46χρονο εργάτη.
Με ανακοίνωση της η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του άτυχου εργάτη και σημειώνει: "Σοβαρά ερωτηματικά για τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής προκαλεί ο τραγικός θάνατος του 46χρονου εργάτη, αλβανικής καταγωγής, που έπεσε από σκαλωσιά που βρισκόνταν στον 5ο όροφο πολυκατοικίας.
Ο άτυχος εργάτης, πατέρας δυο παιδιών μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Χίου γύρω στις 10 το πρωί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου και εξέπνευσε περίπου 2 ώρες αργότερα.
Οι άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να δουλεύουν οι εργάτες σήμερα, κοστίζει την ίδια τους τη ζωή.
Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ δηλώνει ότι θα παρέμβει προς την κατεύθυνση διερεύνησης της υπόθεσης στα ΔΣ του εργατικού κέντρου και του Σωματείου Οικοδόμων προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν βρίσκονται.
Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ δηλώνει πως τα ταξικά σωματεία, θα συνεχίσουμε ασίγαστα την πάλη ώστε να διαφυλαχθούν στις μέρες μας οι συνθήκες ασφαλούς εργασίας, όσο βέβαια αυτό είναι δυνατό, μέχρι την οριστική νίκη των εργατών όπου η ασφάλεια στους τόπος δουλειάς δεν θα αποτελεί «κόστος» αλλά πρώτιστο καθήκον."

Και το Εργατικό Κέντρο

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο, αναφέροντας: " Το Εργατικό Κέντρο Χίου και το  σωματείο οικοδόμων θα επιμείνουν μέχρι να γνωστοποιηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια του δυστυχήματος, και να αναλάβει ο κάθε υπεύθυνος την ευθύνη που του αναλογεί.
Θα πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι  ότι  τα μέτρα πρόληψης για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι υποχρεωτικό να τηρούνται.
Απαιτούμε να γίνονται οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι από την πολιτεία με συνέπεια και όχι παροδικά κι όπου διαπιστώνονται παραλείψεις να επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις ώστε να μη θρηνήσουμε κανένα νεκρό από εργατικό ατύχημα.
Υπάρχει ανάγκη, λοιπόν, να διευκρινιστεί άμεσα, αν είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας του προβλέπονται".

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ