16.1.2014 16:57

Πρώτη νίκη για δασκάλους και νηπιαγωγούς

ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΕ 3ο ΚΑΙ 8ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Τη διαπίστωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας αλλά και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου ότι τα σεμινάρια της αυτοαξιολόγησης ανοίγουν την πόρτα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων αρχίζουν να ενστερνίζονται σταδιακά οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι νηπιαγωγοί του νησιού.

Έπειτα από 3 ημέρες ενημερώσεων χθες καταγράφηκε η πρώτη νίκη για τους συνδικαλιστές, καθώς οι συνάδελφοί τους αποχώρησαν από το σεμινάριο επιμόρφωσης που πραγματοποιήθηκε στο 3ο και το 8ο Νηπιαγωγείο Χίου έπειτα από επί τόπου παρέμβαση των Γ. Αμπαζή, Στ. Τσίγγου και Β. Μαυρέλου.

«Η σχολική σύμβουλος της 47ης εδαφικής περιοχής στην οποία ανήκει και η Χίος παραδίδει μαθήματα υποταγής στην Κυβέρνηση. Όχι μόνο στέκεται απέναντι από τους συναδέλφους της αλλά, παρά το γεγονός ότι τα σεμινάρια αυτοαξιολόγησης δεν είναι υποχρεωτικά για τα ιδιωτικά και 2θέσια ή 3θέσια νηπιαγωγεία, η ίδια καλεί τους συναδέλφους λέγοντας ότι είναι υποχρέωσή τους να παρευρεθούν. Ευτυχώς για τον κλάδο μας οι συνάδελφοι κατάλαβαν το συμφέρον τους και αποχώρησαν, όπως έκαναν και οι άλλοι συνάδελφοι στα γειτονικά νησιά», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γ. Αμπαζής.

Αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν από το Σύλλογο σήμερα στο 3ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου και την Παρασκευή στο 10ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή των φυλακών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ