7.10.2013 11:59

Πρώτη δικαίωση

ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΙΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ SPRIDER STORES ΣΤΗ ΧΙΟ

Τη θετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου για προσωρινή δέσμευση των εμπορευμάτων και της ακίνητης περιουσίας  των Sprider Stores στη Χίο, εξασφάλισαν οι 14 εργαζόμενοι, έπειτα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στη δικαιοσύνη μετά το ξαφνικό λουκέτο της εταιρίας την προηγούμενη Δευτέρα.

Τα οφειλόμενα

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων Γ. Μικέδη, η εταιρία με πρωτόγνωρο τρόπο αποφάσισε να κλείσει τα δύο καταστήματα στο νησί, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ανακοίνωση ή πράξη απόλυσης. Απεναντίας η εταιρία απέστειλε δύο άτομα από την Αθήνα τα οποία μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα και ενώ τα δύο καταστήματα ήταν ακόμα σε λειτουργία, έβγαλε έξω εργαζόμενους και πελάτες, άδειασαν τα ταμεία και θυροκολλώντας ένα ευχαριστήριο έκλεισαν τις δύο επιχειρήσεις.

Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν συνολικά 16 οικογενειάρχες να μείνουν στο δρόμο με τους 14 από αυτούς να διεκδικούν τα οφειλόμενα που συνολικά αγγίζουν τις 50.000 ευρώ.

«Πρόκειται για δύο μισθούς συν τις αποζημιώσεις των εργαζομένων. Δυστυχώς για τους εργαζόμενους οι υπεύθυνοι της εταιρίας κατάφεραν να πάρουν το εμπόρευμα από το κατάστημα του Αεροδρομίου το ίδιο βράδυ. Έφεραν φορτηγά και το άδειασαν παίρνοντας από μέσα ότι υπήρχε. Ευτυχώς όμως από το κατάστημα της Αεροπόρου Ροδοκανάκη δεν πρόλαβαν να πάρουν τίποτα και έτσι με αυτή την απόφαση δεσμεύεται ότι υπάρχει μέσα μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει οριστεί για τον Νοέμβριο», ανέφερε στον «π» ο Γ. Μικέδης.

Η απόφαση

Με την υπ’ αριθμό 225 απόφαση του 2013 η Ειρηνοδίκης Ιφ. Ιγνατιάδου ουσιαστικά δεσμεύει προσωρινά την κινητή και ακίνητη περιουσία του καταστήματος Sprider Stores στην οδό Αρεπόρου Ροδοκανάκη. Μέσα σε αυτή περιλαμβάνονται υπολογιστές, ταμειακές μηχανές, εμπορεύματα, είδη ένδυσης και υπόδησης, το σύστημα εξαερισμού καθώς και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές. Με τη συγκεκριμένη απόφαση όπως ρητά αναφέρεται η εταιρία δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί όλα όσα περιέχονται μέσα στο συγκεκριμένο κατάστημα μέχρι την οριστική εκδίκαση που έχει οριστεί για τις 22 Νοεμβρίου.

«Σύμφωνα με τους εργαζόμενους όλα όσα περιέχονται μέσα στο κατάστημα της Αεροπόρου Ροδοκανάκη ξεπερνούν τις 45.000 ευρώ και έτσι αν βγουν σε πλειστηριασμό μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των 14 θιγομένων υπαλλήλων. Θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της βλέποντας αυτή την αδικία σε βάρος των εργαζομένων που μέσα σε μία μέρα βρέθηκαν στο δρόμο», κατέληξε στα λεγόμενά του στον «π» ο κ. Μικέδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ