11.2.2017 13:48

Πρώτη ανοιχτή επίθεση της Δημοτικής Αρχής στην Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

«Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΧΙΑΚΗ», ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΡΟΥΣ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ Ο ΑΠ. ΤΖΙΩΤΗΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Κόκκινο πανί για τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής αποτελεί πλέον η οποιαδήποτε κίνηση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα, κάτι που για πρώτη φορά εκφράστηκε τόσο ανοιχτά στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Χαλκειός το βράδυ της Παρασκευής με θέμα τις εξελίξεις στη ΒΙ.ΑΛ. και την επικείμενη μεταφορά νέων κοντέινερ στο hotspot της περιοχής.

Η πρωτοβουλία της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα να καλέσει τόσο τους Χαλκούσους όσο και τους παρέδρους των Καμποχώρων και των Μαστιχοχωρίων σε συζήτηση, ήταν κάτι που όπως φάνηκε στη συνέχεια ενόχλησε όχι μόνο τους συμβούλους της πλειοψηφίας αλλά και της μειοψηφίας.

Έτσι σύντομα η συζήτηση πήρε άλλες διαστάσεις με τα μέλη της δημοτικής αρχής αλλά και των αντιπολιτεύσεων να αφήνουν αιχμές για τον ρόλο που διαδραματίζει η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα.

Πρώτος, ο σύμβουλος της παράταξης Βουρνού Απ. Τζιώτης, έθεσε το θέμα της παρουσίας των παρέδρων στη συγκέντρωση της Παγχιακής Επιτροπής λέγοντάς του: «Την πρωτοβουλία της αποψινής συγκέντρωσης θα μπορούσε να την έχει η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα χωρίς τη δική σας παρουσία. Η δική σας παρουσία, σαν θεσμικοί, είναι να απευθύνεστε στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το ανώτερο όργανο του νησιού και όλοι μαζί να προσπαθούμε. Τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα θα δημιουργήσει μία επιτροπή που με όλους και όλες σας θα αγωνιστεί για την αποσυμφόρηση του νησιού και για ότι καλύτερο θα μπορεί να συμβεί. Δεν πρέπει να δημιουργούνται εντάσεις που δεν υπάρχει λόγος να γίνονται».

Κι ενώ κανείς θα περίμενε η απάντηση να είναι από τα μέλη της Παγχιακής, η αντίδραση ήρθε από τους παρευρισκόμενους που επιτέθηκαν στους δημοτικούς συμβούλους λέγοντας ότι αυτά που λένε σήμερα θα έπρεπε να τα έχουν κάνει πριν από 2 χρόνια.

Βγήκε μπροστά ο Στέλιος Καμπούρης

Τον ρόλο του πυροσβέστη, αλλά ανεπιτυχώς, θέλησε να διαδραματίσει ο δημοτικός σύμβουλος των Καμποχώρων Στ. Καμπούρης, που λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Απ. Τζιώτη επεσήμανε την ανάγκη μίας ενιαίας θέσης και στάσης, ζητώντας από όλους τη στήριξη της υπό κατάρτιση επιτροπής.

«Εάν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει αυγά και η συνέλευση των προέδρων των Καμποχώρων αποφασίζει πασχάλια, το μόνο βέβαιο είναι ότι τσουρέκι δεν θα φάμε. Αν δεν συμφωνήσουμε όλοι μαζί στον κοινό στόχο που υπάρχει από όλους, δεν θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε αυτά τα συμφέροντα», ανέφερε ο κ. Καμπούρης.

Η 3ωρη συζήτηση εξαντλήθηκε με τους κατοίκους των Καμποχώρων να εκφράζουν τη δυσπιστία τους απέναντι στη Δημοτική Αρχή, καταλογίζοντάς τους λάθη και παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του χωριού μετά την εγκατάσταση του hotspot.

«Δεν θα περάσει κανένα κοντέινερ»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η μεταφορά κι εγκατάσταση νέων κοντέινερ στη ΒΙ.ΑΛ. με τους Χαλκούσους να δηλώνουν έτοιμοι να κλείσουν τον δρόμο προς το hotspot εάν επιχειρηθεί η διέλευση νταλικών. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ