4.8.2013 18:35

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Γερμανός κατάσκοπος

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο 72χρονος Γερμανός που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στα Αρμόλια , γιατί τα τρία τελευταία χρόνια φωτογράφιζε στρατόπεδα στη Χίο και εγκαταστάσεις κοινωφελών Οργανισμών και το υλικό το παρέδιδε, όπως ομολόγησε, σε πέντε Τούρκους.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε γίνει γνώστης της δράσης του Γερμανού και είχε ενημερώσει την αστυνομία του νησιού, η οποία προσπαθούσε να συγκεντρώσει στοιχεία για να τον συλλάβει.

Τον παρακολουθούσε και διαπίστωσε ότι ο συνταξιούχος από τη Γερμανία που διέμενε τα τέσσερα τελευταία χρόνια στη Χίο, συναντούσε διάφορα άτομα σε πολυσύχναστα σημεία και τους παρέδιδε τις φωτογραφίες που τραβουσε.

Η σύλληψη του 72χρονου έγινε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Μαστιχοχωρίων, οι οποίοι τον εντόπισαν λίγες ώρες μετά τη φωτογράφιση που είχε κάνει σε στρατόπεδο της περιοχής.

Οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι ο Γερμανός εργαζόταν για περισσότερα από τρία χρόνια για λογαριασμό των Τούρκων, οι οποίοι του προσέφεραν 500 ως 1.500 ευρώ για να τους παραδίδει φωτογαφίες των στρατοπέδων του νησιού.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ