24.11.2015 12:38

Πρόθεση υπάρχει, τα χρήματα αναζητούνται για το ΚΕΘΕΑ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 2 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Ανδρ. Μιχαηλίδη στην επιστολή του αντιδήμαρχου πρόνοιας Γ. Παπαδόπουλου για την αναγκαιότητα έναρξης λειτουργίας συμβουλευτικού σταθμού του ΚΕΘΕΑ στη Χίο .

Ο βουλευτής ενημέρωσε ότι μετά  την τελευταία επικοινωνία που είχε με την Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, για τον σχεδιασμό του Κέντρου σχετικά με την υποστήριξη των δομών στη Χίο, το ΚΕΘΕΑ προγραμματίζει άμεσα την πρόσληψη 35 επιστημονικών συνεργατών για την αντιμετώπιση των αναγκών των θεραπευομένων, εκ των οποίων 2 αφορούν αποκλειστικά τη Χίο. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με συμβάσεις αορίστου χρόνου για να υπάρχει έτσι συνέχεια του προσφερομένου έργου. Για την πραγματοποίηση των προσλήψεων αυτών όμως, απαιτείται η επιπλέον εγγραφή στον προϋπολογισμό του κράτους, του σχετικού κονδυλίου. Για το λόγο αυτό υπάρχει προγραμματισμένη  συνάντηση της Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ με τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου. Η πρόθεση του Υπουργού είναι το σχετικό κονδύλι να εξευρεθεί άμεσα και να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2016.

«Η εξασφάλιση μόνιμου επιστημονικού προσωπικού για την δημιουργία δομής του ΚΕΘΕΑ στη Χίο είναι βασικό ζήτημα για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Παράλληλα, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο της Χίου για την υποστήριξη της δομής αυτής παραμένει στις προτεραιότητες της Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ. 

Το θέμα, λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητάς του, θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε στενά και να σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις», αναφέρει στην απάντηση του ο βουλευτής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ