18.3.2015 12:45

Πρόταση για 3 μελισσοκομικά πάρκα

Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χίου, του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, χρηματοδοτούμενης από το Δήμο με το ποσό των 10.000 ευρώ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο. Σκοπός της η χωροθέτηση τριών μελισσοκομικών πάρκων, από ένα στη βόρεια, τη νότια και την κεντρική Χίο.

Ο κ. Λαμπρινούδης τάχθηκε υπέρ της σύναψης της Προγραμματικής, ζήτησε όμως στο Πανεπιστήμιο να πληρωθούν μόνο τα έξοδα μετακίνησης των μελετητών. «Διαφαίνεται ότι τα Πανεπιστήμια κάθε φορά που εκπονούν μελέτες έρχονται για να τα οικονομήσουν», ανέφερε.

Στο περιθώριο της συζήτησης πάντως ο Παντ. Στεφάνου εξέφραζε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για το αν, ακόμα και με χωροθετημένα τα τρία πάρκα, θα πεισθούν οι μελισσοκόμοι να ενταχθούν σ’ αυτά.

Ο Στρ. Γδύσης πάντως προσδιόρισε ως κίνητρο της παρουσίας τους σ’ αυτά την φύτευση αρωματικών φυτών με ανθοφορία όλο το χρόνο, στοιχείο που θα πολλαπλασιάσει την παραγωγή σε μέλι. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ