13.11.2014 14:10

Προτάσεις για τη βελτίωση των δρόμων κατέθεσαν οι ποδηλάτες

ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Σειρά από προτάσεις που τελικό στόχο έχουν να βελτιωθεί άμεσα το οδικό δίκτυο του νησιού και ιδιαίτερα στα σημεία που έχει ανάγκη, κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι «ΠΟΔΛΗΑΤΕΣ Χίου».

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που παρέδωσαν στον πρόεδρο του Δ.Σ., η ευρεία χρήση ποδηλάτων στην πόλη, αλλά και έξω από αυτήν, έχει προκαλέσει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, ενώ παράλληλα καυτηριάζουν και τη στάση των υπηρεσίων και των αιρετών, που παραλαμβάνουν έργα ακατάλληλα προς χρήση.

«Το ποδήλατο έχει γίνει τρόπος ζωής και επίλυσης τοπικών προβλημάτων (π.χ κυκλοφοριακό) η δε σωματική  ακεραιότητα των ποδηλατών καθημερινά δοκιμάζεται εξ αιτίας της αδιαφορίας των ανεύθυνων- υπευθύνων.

Δημόσιες, δημοτικές υπηρεσίες , δημοτικές επιχειρήσεις και ιδιωτικές επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, λόγω πλημμελούς ή μηδενικής επίβλεψης, συνιστούν κακοτεχνίες οι οποίες μαζί με τα φρεάτια και τις σχάρες, εγκυμονούν κινδύνους ζωής στους ποδηλάτες και ζημιές στα ποδήλατα.

Σεβόμενοι τον πολύτιμο χρόνο σας, προτείνουμε τα πιο κάτω και παρακαλούμε όπως τύχουν της προσοχής και αποδοχής σας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι προτάσεις

Στις προτάσεις που κατέθεσαν οι «Ποδηλάτες Χίου» στο Δ.Σ. περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

«1) Να μην παραληφθούν οδικά ή άλλα έργα  (όπως τα αντιπλημμυρικά στον Κάμπο και στο αεροδρόμιο) που παραβιάζουν εξόφθαλμα τις προδιαγραφές εκτέλεση τους όπως το συν άρθρο 4. 09 της Ε.Τ.Π 5-3-11-04 (για τη ορθή επαφή της ασφάλτου με τα φρεάτια  χωρίς παρεμβολή μπετόν.

2) Να ελεγχθούν σε πρώτη φάση οι δυο (2) κύριοι οδικοί άξονες Δασκαλόπετρα- Καρφάς και εσωτ.  δρόμος Κάμπου, για τις κακοτεχνίες που χρίζουν άμεσης αποκατάστασης.

3) Να δημιουργηθεί στη τεχνική υπηρεσία γραφείο αδειοδότησης και ελέγχου της ορθής αποκατάστασης των ορυγμάτων και οδοστρωμάτων,  με  προκατάθεση εγγυητικής επιταγής καλής εκτέλεσης, η οποία να αποδίδεται μετά δεκαοκτάμηνο ή να καταπίπτει σε περίπτωση κακοτεχνίας.

4) Το ίδιο γραφείο, να στελεχωθεί με εξειδικευμένους υπαλλήλους με επιμόρφωση στο Κ.Ε.Δ.Ε.

5) Να προβλεφθεί στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό δαπάνη αποκατάστασης των άκρων των οδοστρωμάτων τουλάχιστον των δυο άνω κύριων αξόνων.

6) Να προβλεφθεί ως στοιχείο προσέλκυσης του ποδηλάτου στον αστικό ιστό δαπάνη 20.000€ που αντιστοιχεί 400-500 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στην πόλη, τα περίχωρα, σχολεία, γήπεδα, πανεπιστήμια, Κολυμβητήριο, παραλίες, παρόδους Απλωταριάς-προκυμαίας κλπ και

7) Να προχωρήσουν οι εκκρεμμούντες σχεδιασμοί ή νέοι που θα επιλέξει το Δ.Σ., για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, προκειμένου να αναπτυχθεί ποδηλατικός τουρισμός από λοιπή Ελλάδα, Ευρώπη, Σμύρνη».  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ