26.9.2016 15:52

Προτάσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από το Επιμελητήριο

ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΟΧΗΜΑΤΑ

Σειρά προτάσεων  το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χίου  καταθέτει το Επιμελητήριο Χίου θέτοντας ως βασική προτεραιότητα  την ανάπλαση των δημοσίων χώρων και την αποσυμφόρηση του αστικού ιστού από τα οχήματα.

Το Επιμελητήριο προτείνει την ενίσχυση των περιφερειακών χώρων στάθμευσης, με παράλληλη λειτουργία αποτελεσματικής και αξιόπιστης δημοτικής συγκοινωνίας με στόχο να «αναπνεύσει» ο αστικός ιστός.  Ταυτόχρονα προτείνει την επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων, δημιουργία οδών ήπιας κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, όπου αυτή δημιουργεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Παράλληλα προτείνει την ενοποίηση του Κήπου με αστικό περιβάλλον μέσω της καθαίρεσης των τοιχίων  και δημιουργία Mini αθλητικών υποδομών (γήπεδο μπάσκετ, υπαίθριο γυμναστήριο), διάδρομος περιπάτου περιμετρικά, εμπλουτισμός ανθόκηπου και πέτρινες κερκίδες για μικρής κλίμακας πολιτιστικά δρώμενα.

Επίσης στις προτάσεις του Επιμελητηρίου συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ανοικτού Μουσείου Κάμπου με ποδηλατόδρομους, επισκευή μύλου πλησίον του Στρατοπέδου Γκιάλα, ανάπλαση ση παραδοσιακού κτιρίου επί της Απλωταριάς (πάνω από καφέ Απλώ) ώστε να δημιουργηθεί Κέντρο Κατάρτισης Επιχειρηματιών με τη χρήση ψηφιακών συστημάτων τηλεκπαίδευσης αλλά και αίθουσα για δια ζώσης διδασκαλία, ανάπλαση προμαχώνα Αντόνιο Ζένο (μεταξύ του βορειοδυτικού χερσαίου και του θαλάσσιου τείχους του Φρουρίου Χίου), δημιουργία χώρων αναψυχής στα πρότυπα της Φάρκαινας (Λατόμι και παλιό γήπεδο Εφήβου), ανάπλαση περιοχής Παζαριού  (παλιά Χάνια) με στόχο την αναβάθμιση του και την προσέλκυση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ