4.3.2013 13:05

Πρωτάκουστο!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΚΟΡΑΚΑΡΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ Γ` ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012

Διαφορά απόψεων και φιλοσοφίας για την τιμολογιακή πολιτική και την συμπεριφορά προς τους πολίτες καταγράφηκε για μια ακόμη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος των ακριβών λογαριασμών που καλούνται να πληρώσουν πολλοί καταναλωτές, για καταγραμμένες καταναλώσεις που προκαλούνται απο λανθασμένες καταγραφές των μετρητών, σπατάλη νερού, ή κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού ύδρευσης για άρδευση μικρών εκτάσεων γης, σε περιοχές που  δεν υπάρχει αρδευτικό δίκτυο.

Ο Μ. Φυτούσης υποστηρίζει ότι η Υπηρεσία πρέπει να δείξει κατανόηση λόγω της οικονομικής κρίσης και να διευκολύνει τους καταναλωτές με ευνοϊκές ρυθμίσεις, ενώ η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας, Ρένα Γαϊλα, δηλώνει αντίθετη σε νέες μειώσεις και ρυθμίσεις καταβολής των λογαριασμών, θεωρώντας ότι οι μετρήσεις είναι σωστές και ότι το πρόβλημα προκαλείται από την αλόγιστη σπατάλη του νερού, επειδή οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έχουν υδρευτική παιδεία.

Μετά από πρόταση του Π. Ρισκάκη,  οι απλήρωτοι μεγάλοι λογαριασμοί του Γ` τριμήνου του 2012 σε περιοχές εκτός της λεκάνης Κορακάρη θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα και θα μπορούν να πληρώνονται έναντι, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι τιμές  με τη μέθοδο της σύγκρισης των καταναλώσεων, όταν εκδοθούν οι λογαριασμοί του 2013. Παράλληλα, θα συσταθεί επιτροπή που θα μπορεί να εξετάζει την κάθε υπόθεση μεμονωμένα και θα ορίζει το τελικό ποσόν πληρωμής, ανάλογα με την περίπτωση.

Καταψήφισε

Ο Σταύρος Μιχαηλίδης καταψήφισε την πρόταση, θεωρώντας ανεπίτρεπτο τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας από μια επιτροπή που θα πράττει κατά περίπτωση, τονίζοντας ότι πρέπει να εφαρμόζεται η τιμολογιακή πολιτική που έχει ψηφισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Την πρόταση καταψήφισε και η Ρένα Γαϊλα, τονίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πληρώνουν ακριβά, επειδή σπαταλάνε απερίσκεπτα το πολύτιμο νερό.

Καταναλώσεις άρδευσης

Για τους ίδιους λόγους καταψήφισαν και την πρόταση μείωσης του τιμολογίου των χρηστών που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού για το πότισμα μικρών εκτάσεων γής στα δημοτικά διαμερίσματα που δεν υπάρχουν αρδευτικά δίκτυα.
Η μείωση θα επιτευχθεί με την ένταξη τους στη μεσαία κλίμακα, όπου το πάγιο είναι 0,90 για όσο νερό και αν καταναλώσουν άνω των 60 κυβικών.

Ο Σταύρος Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι δημιουργούνται πελατειακές σχέσεις και η Ρένα Γαϊλα υποστήριξε ότι με την μεθόδευση αυτή ευνοούνται οι μεγάλοι καταναλωτές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ