28.8.2012 15:31

Πρώτα τα αντιπλημμυρικά και μετά τα υπόλοιπα (BINTEO)

ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΒΕΣΣΑ, ΕΛΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ Η Γ.Γ. ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

«Είμαστε δίπλα σας για να συμπαρασταθούμε στο δύσκολο έργο της αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς», ήταν το μήνυμα που έδωσε η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ.Χριστιάνα Καλογήρου, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με τοπικούς φορείς της Χίου, την τοπική ηγεσία του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, και υπηρεσιακούς παράγοντες, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης της στο νησί.

Η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ μετά τη συνάντηση της με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χίου  κ.Γεώργιο Γεωργούλη και τα μέλη του Επιμελητηρίου, τόνισε πως η ΑΔΑ κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τη Χίο να επουλώσει τις πληγές της. Επισήμανε συγκεκριμένα ότι η ΑΔΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα συνδράμει στις αναγκαίες αντιπλημμυρικές δράσεις για τις περιοχές Ολύμποι, Βέσσα και Ελάτα που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο. Δήλωσε επίσης ότι η ΑΔΑ, συνεπής στην αποστολή της, βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αθρόα συμμετοχή των εθελοντών τόσο στη μάχη με τις φλόγες, όσο και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς. Σχολίασε ειδικότερα ότι σήμερα, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει ως συνέπεια τη στενότητα σε οικονομικούς πόρους, είναι αναγκαία περισσότερο παρά ποτέ η αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων του εθελοντισμού. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου κ.Δημήτρης Κιτριλάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Χίου, κ.Γιάννης Γεωργούλης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων, κ.Βασίλης Βουκάτος. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων έθεσε το ζήτημα της δημιουργίας μελισσοκομικών πάρκων και η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ απάντησε ότι το θέμα πρέπει να εξεταστεί άμεσα. Στη συνέχεια η κ.Καλογήρου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Χίου, κ.Ευστράτιο Γδύση, ο οποίος  έδωσε υπόμνημα με θέματα, που πρέπει κατά προτεραιότητα να αντιμετωπιστούν στο νησί.

Η κ.Καλογήρου συναντήθηκε νωρίτερα με το Στρατιωτικό Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ, ταξίαρχο κ.Δημόκριτο Ζερβάκη. Η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ τόνισε τη σημαντική συμβολή του στρατού στη μάχη κατά της πυρκαγιάς, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μία φορά το κοινωνικό έργο το οποίο επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Από την πλευρά του κ.Ζερβάκη δηλώθηκε η αμέριστη συμπαράσταση του στρατού και στα έργα της επόμενης ημέρας.

Η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ συναντήθηκε επίσης με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου, κ.Κωνσταντίνο Λαγό, συνοδευόμενη από την προϊσταμένη του τμήματος Αστικής Κατάστασης, Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης της ΑΔΑ στη Χίο, κ.Ευαγγελία Αρσενοπούλου. Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε η άψογη συνεργασία των δύο φορέων προς όφελος και των δύο υπηρεσιών.

Η κ.Καλογήρου συναντήθηκε και με το Λιμενάρχη Χίου, αντιπλοίαρχο κ.Γεώργιο Σκανδάλη, συνοδευόμενη από την κ.Αρσενοπούλου. Συζητήθηκαν θέματα ειδικού ενδιαφέροντος, και υπογραμμίστηκε η ιδιαίτερη παρουσία του Λιμενικού Σώματος κατά τις ημέρες δοκιμασίας, που έζησε η Χίος. 

Η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ είχε επίσης συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΑΔΑ. Στη συνάντηση με στελέχη της Διεύθυνσης Δασών, παρουσία του γενικού διευθυντή Δασών της ΑΔΑ, κ.Νίκου Θεοδωρίδη, ζήτησε τη συμβολή όλων στο σημαντικό έργο, που πρέπει να επιτελεστεί στη Χίο στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, με προτεραιότητα στις αντιπλημμυρικές μελέτες.

Στη συνάντηση της κ.Καλογήρου με στελέχη του τμήματος Αστικής Κατάστασης, Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης της ΑΔΑ στη Χίο, διαπιστώθηκε η ετοιμότητα του τμήματος στη δημιουργία υπηρεσίας «μίας στάσης» στο νησί της Χίου, η οποία διευκολύνει τα μέγιστα την εξυπηρέτηση των πολιτών και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την εφαρμογή του λεγόμενου «one stop shop» και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ