8.4.2013 12:55

Πρόστιμα για κλαδιά και χόρτα στους κάδους

Τα φίδια ζώνουν τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου απ’ τη σοβαρή πιθανότητα τα προϊόντα των κηπευτικών εργασιών να κατακλίσουν αυτή την εποχή τους δημοτικούς κάδους απορριμμάτων. Με ανακοίνωση της θυμίζει ότι η περισυλλογή κλαδιών, χόρτων, ή φύλλων δεν είναι υποχρέωση του Δήμου Χίου αλλά ατομική υποχρέωση. Η αναγκαστική ανάληψη της υποχρέωσης αυτής από την Υπηρεσία του Δήμου δημιουργεί επιπλέον δυσβάστακτο φόρτο εργασίας.

«Η επιβολή των προστίμων που προβλέπονται από τον Κανονισμό Καθαριότητας αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη, που μόνο αναγκαστικά θα πρέπει να εφαρμοστεί», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Ν. Μαρτάκης.    

Ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση στους δημότες να υποστηρίξουν τη διαδικασία της ανακύκλωσης υλικών που μόλις άρχισε, διαχωρίζοντας τα οικιακά απορρίμματα και τοποθετώντας τα στους ανάλογους για το σκοπό αυτό κάδους, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό δραστικά τον όγκο των απορριμμάτων που παράγουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ