27.1.2014 13:29

Προστασία για τα παιδιά των μεταναστών

ΖΗΤΑ Ο Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ FRONTEX

Την προστασία των παιδιών, που εμπλέκονται στις ροές μετακίνησης μεταναστών, ζητά από τη FRONTEX και τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Επιτροπή Υπουργών του Οργανισμού, απαντώντας σε Ερώτηση του Κώστα Τριαντάφυλλου, Βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ και μέλους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την παράνομη μετανάστευση και τον χαμό μικρών παιδιών στο Αιγαίο. Το θέμα αποκτά τραγική επικαιρότητα, καθώς η απάντηση έρχεται μόλις δύο μέρες μετά το συγκλονιστικό συμβάν έξω από το Φαρμακονήσι, και τις τουλάχιστον ατυχείς δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας.
Η Επιτροπή των Υπουργών επαναλαμβάνει την ανάγκη για επιμερισμό των βαρών και έχει, επανειλημμένως, ζητήσει αλληλεγγύη (των άλλων χωρών) όσον αφορά στη διαχείριση των μαζικών αφίξεων μεταναστών, των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στα επιμέρους κράτη μέλη. Τονίζει ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι έτοιμο να βοηθήσει τα κράτη-μέλη, για παράδειγμα σχετικά με το πώς να βελτιστοποιήσουν και να απλουστευθούν οι διαδικασίες κατά την άφιξη των μεταναστών, των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο και την εφαρμογή των θεμελιωδών προτύπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Ο Κ. Τριαντάφυλλος, στη γραπτή Ερώτησή του, εξέφρασε την αγωνία του για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ευρώπη το πρόβλημα, ζητώντας να αλλάξει αφενός το επιχειρησιακό σχέδιο της FRONTEX και αφετέρου να υπάρξει επιμερισμός του μεταναστευτικού κύματος στα κράτη-μέλη, αναλόγως με τις υποδομές τους. Ιδιαίτερη έμφαση δε, δίνει στην προστασία των ανήλικων θυμάτων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ