13.5.2016 10:28

Προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΒΙ.ΑΛ., ΣΟΥΔΑ ΚΑΙ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Σε 24ωρη ετοιμότητα βρίσκονται καθημερινά οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χίου, έχοντας επιφορτιστεί με το δυσανάλογο βάρος της εμπέδωσης του αισθήματος προστασίας στους πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας οι χώροι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., της Σούδας αλλά και της ΒΙ.ΑΛ. αποτελούν σημεία όπου ανθεί η παραβατική συμπεριφορά κυρίως μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών. Έτσι το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για διαρρήξεις οι απόπειρες διαρρήξεων έχουν αυξηθεί, την ώρα που οι συμπλοκές μεταξύ προσφύγων και μεταναστών είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο.

Εκμεταλλευόμενοι πάντως την επιφυλακτικότητα των κατοίκων του νησιού απέναντι στους μετανάστες δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν βρει χώρο δράσης, καλυπτόμενοι πίσω από το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας.

«Σίγουρα όταν υπάρχει τέτοια συγκέντρωση υπερπληθυσμού και κάτω από τέτοιες συνθήκες, τα προβλήματα αυξάνονται. Όμως υπάρχουν πολλοί δικοί μας, Έλληνες, που διαπράττουν σειρά αδικημάτων ρίχνοντας τα πάντα στους πρόσφυγες», ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στον «π».

Το σημαντικότερο πάντως πρόβλημα, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η Αστυνομία είναι αυτό της διακίνησης και εμπορίας πλαστών εγγράφων, αφού κυκλώματα από την Αθήνα, καθημερινά προμηθεύουν με «μαϊμού» χαρτιά, δεκάδες απελπισμένους πρόσφυγες που προσπαθούν να διαφύγουν από τη Χίο με κάθε μέσο και με κάθε αντίτιμο. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ