3.10.2013 16:00

«Προσπαθούμε να τα εισπράξουμε»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «Π» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Το μπαλάκι στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους πετάει ο Δήμος Χίου σχετικά με τις ανείσπραχτες οφειλές από ιδιώτες που συνολικά ξεπαιρνούν τα 2.000.000 ευρώ.

Σε απάντησή του σχετικά με το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «π» με τίτλο: «ποιος πληρώνει σε αυτόν τον Δήμο», ο Π. Λαμπρινούδης αποποιείται των ευθυνών του τονίζοντας ότι πρόκειται για ανείσπρακτες οφειλές των 10 τελευταίων ετών.

Ο ίδιος αποφεύγοντας να απαντήσει στο βασικό ερώτημα του «π», για ποιο λόγο αυτά τα χρέη δεν εισπράχθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια αρκείται στα ήδη γνωστά τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Σε απάντηση σημερινού άρθρου σας με τίτλο « ποιος πληρώνει σε αυτόν τον Δήμο», διευκρινίζουμε ότι ο Δήμος Χίου, όντως προσπαθεί να βρει λύση στο θέμα είσπραξης των οφειλομένων, τα οποία έχουν συσσωρευθεί τα τελευταία περίπου δέκα (10) χρόνια, στα πλαίσια λειτουργίας του νέου Καλλικρατικού Δήμου. 

Από τη λίστα των συνολικά τριαντα-οκτώ(38) μεγαλοοφειλετών, κάποιοι : έχουν προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους, για κάποιους έχουν γίνει δικαστικές διαδικασίες- από πλευράς Δήμου- για την είσπραξη των χρημάτων, κάποιες από αυτές τις εταιρείες έχουν πτωχεύσει ή κλείσει, ενώ για τις περιπτώσεις που οι οφειλέτες είναι ενοικιαστές ακινήτων του Δήμου, προωθούνται οι νόμιμες διαδικασίες για την έξωσή τους. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση των οφειλετών, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν, λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης.

Όλα τα παραπάνω, τα εξετάζει η Οικονομική Επιτροπή και σε συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία, προσπαθούν να βρουν λύση, για την είσπραξη των παραπάνω οφειλών , οι οποίες στην πλειοψηφία τους αποτελούν χρέη από τους οκτώ(8) πρώην Δήμους».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ