8.7.2016 11:16

Προσπάθησε να ταξιδέψει με πλαστό διαβατήριο

Αυξάνονται και πληθύνονται τα κρούσματα πλαστών διαβατηρίων και εγγράφων ταυτότητας μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν.

Χθες (06-07-2016) το πρωί, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, μία 22χρονη υπήκοος Συρίας και μία 27χρονη υπήκοος Δανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πιο συγκεκριμένα, η 22χρονη, βρισκόμενη στον Κρατικό Αερολιμένα της Χίου, προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση, με τελικό προορισμό τη Γερμανία και ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο, ένα διαβατήριο των Αρχών της Δανίας, το οποίο όπως διακριβώθηκε, άνηκε σε μία 27χρονη υπήκοο Δανίας. Επίσης, κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι για την 22χρονη ίσχυαν περιορισμοί, ως προς την παραμονή της στο Νομό της Χίου και τη μη απομάκρυνσή της από αυτόν.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι η 27χρονη είχε προμηθεύσει στην 22χρονη το προαναφερόμενο διαβατήριο, έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδο της από τη χώρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, το διαβατήριο, ένα αντίγραφο ηλεκτρονικού αεροπορικού εισιτηρίου και το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ