21.8.2012 9:52

Προσπάθησαν να βάλουν 3 φωτιές στον Καταρράκτη χθες το βράδυ!

«ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ» ΤΟΝΙΣΕ Ο Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ

Τις υποψίες για συντονισμένη προσπάθεια καταστροφής του νησιού ενίσχυσε η χθεσινή απόπειρα να ανάψουν τρεις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή του Καταρράκτη, που όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τους εθελοντές της Ιωνίας. 
Αργά το βράδυ και ενώ η φωτιά μαίνονταν σε όλα τα μέτωπα δεχόμενη όλη την προσοχή των επίγειων μέσων, στον Καταρράκτη άναψαν τρεις φωτιές που χάρη στις προσπάθειες των εθελοντών που είχαν μείνει και περιπολούσαν στην περιοχή, τέθηκαν υπό έλεγχο πριν προλάβουν να λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις.
Οι αρμόδιοι κάνουν λόγο για απροκάλυπτο σχέδιο καταστροφής του νησιού αφού μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός της επιλογής του Καταρράκτη, περιοχή από την οποία ξέσπαγε πυρκαγιά θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής διασκορπισμένες σε άλλα μέτωπα της φωτιάς.
 
«Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν αποκαλύψουμε τους ένοχους» 
Με δηλώσεις του το πρωί στο MEGA ο Υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής Χίου Κ. Μουσουρούλης ξεκαθάρισε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν άμεσα τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, ενώ για πρώτη φορά ανέφερε δημόσια ότι οι υποψίες για εμπρησμό και οργανωμένο σχέδιο είναι περισσότερο από βάσιμες. «Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν αποκαλυφθούν οι ένοχοι. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνουν κατανοητά τα αίτια αυτής της καταστροφής και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι ενώπιων της Δικαιοσύνης», τόνισε ο υπουργός, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η κατάσβεση θα ξεκινήσει η προσπάθεια καταγραφής των ζημιών, μιας και ο ίδιος βρίσκεται σε ανοικτή επίκοινων με τον διοικητή του ΕΛΓΑ και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανακούφιση των πληγέντων μαστιχοπαραγωγών και μελισσοκόμων.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ