5.4.2016 13:44

Προσπάθεια ειρηνικής εκκένωσης του λιμένα της Χίου

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ

Στην προσπάθεια ειρηνικής εκκένωσης του λιμένα της Χίου από τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στη χερσαία ζώνη από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής μέχρι σήμερα, έχει επιδοθεί ο Δήμος Χίου συνεπικουρούμενος από τους ανθρωπιστικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Αυτή την ώρα συνομιλούν με τους μετανάστες εξηγώντας τους τις επιλογές που έχουν, ανάμεσα στις οποίες είναι και η κατάθεση αιτήματος ασύλου.

Η προσπάθεια των φορέων φαίνεται ότι μάλλον αποδίδει αφού πολλές οικογένειες σκέφτονται είτε να μεταβούν στη Σούδα, είτε να επιστρέψουν πίσω στο Hotspot.

Ταυτόχρονα η Αστυνομία προετοιμάζει τη δεύτερη αποστολή επαναπροωθήσεων στο Δικελί η οποία προγραμματίζεται για το πρωί της Τετάρτης χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση.

Τα αιτήματα για άσυλο που έχουν ξεπεράσει τα 470, καθώς και το γεγονός ότι πολλοί που επρόκειτο να επαναπροωθηθούν έχουν διασκορπιστεί σε ΒΙ.ΑΛ., λιμάνι και Σούδα μετά τα γεγονότα της Παρασκευής, δυσχεραίνουν σημαντικά την προσπάθεια της Αστυνομίας να τηρήσει την αρχική λίστα των 250 ατόμων που είχε σκοπό να επαναπροωθήσει.

Από τους 1.776 μετανάστες που βρίσκονται στη Χίο, οι 472 έχουν υποβάλλει άσυλο ενώ οι 1185 παραμένουν στο hotspot ενώ 591 άτομα βρίσκονται διασκορπισμένα μεταξύ Σούδας και Λιμένα Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ