7.11.2012 18:41

Προσωρινή χρηματοδότηση για πετρέλαιο στα σχολεία

Η γ’ δόση της τακτικής χρηματοδότησης προς το Δήμο για τις ανάγκες των σχολείων, ύψους 86.000 ευρώ, έφτασε πριν λίγες μέρες στο δημοτικό ταμείο κι από εκεί παίρνει το δρόμο για τις Σχολικές Επιτροπές. «Με τις πιστώσεις αυτές θα καλυφθεί προσωρινά μέρος της ανάγκης για τοποθέτηση πετρελαίου», επισημαίνει ο Ν. Νύκτας, εν γνώσει του ότι το ποσό αυτό είναι πολύ πιθανόν να αποδειχθεί σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών θέρμανσης των εκπαιδευτηρίων του νησιού.
Λογικά μέσα στο χειμώνα θα καταβληθεί και η τελευταία δόση για το 2012, χρήματα που επίσης θα δοθούν για την προμήθεια καυσίμων, αν και ο κ. Νύκτας αντιλαμβάνεται ότι ούτε αυτή πιθανά να εξυπηρετήσει τις ανάγκες, για αυτό και εξετάζει κι άλλες λύσεις. Ήδη για το θέμα αυτό είχε συνομιλία με το Σεβασμιώτατο Χίου και με σειρά άλλων παραγόντων του νησιού.
«Συμπτωματικά από το αρχείο μου ήρθαν στην επιφάνεια συγκριτικά στοιχεία χρηματοδοτήσεων προ πενταετίας. Ενώ φέτος υπολογίζουμε ότι η χρηματοδότηση του Δήμου για τις ανάγκες της εκπαίδευσης δε θα υπερβεί τις 500.000 ευρώ, πριν πέντε χρόνια το αντίστοιχο ποσό έφτανε τα 2,5 εκ. ευρώ. Αντιλαμβάνεστε πόσο έχουν δυσκολέψει τα περιθώρια χειρισμών», σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ