7.11.2012 18:41

Προσωρινή χρηματοδότηση για πετρέλαιο στα σχολεία

Η γ’ δόση της τακτικής χρηματοδότησης προς το Δήμο για τις ανάγκες των σχολείων, ύψους 86.000 ευρώ, έφτασε πριν λίγες μέρες στο δημοτικό ταμείο κι από εκεί παίρνει το δρόμο για τις Σχολικές Επιτροπές. «Με τις πιστώσεις αυτές θα καλυφθεί προσωρινά μέρος της ανάγκης για τοποθέτηση πετρελαίου», επισημαίνει ο Ν. Νύκτας, εν γνώσει του ότι το ποσό αυτό είναι πολύ πιθανόν να αποδειχθεί σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών θέρμανσης των εκπαιδευτηρίων του νησιού.
Λογικά μέσα στο χειμώνα θα καταβληθεί και η τελευταία δόση για το 2012, χρήματα που επίσης θα δοθούν για την προμήθεια καυσίμων, αν και ο κ. Νύκτας αντιλαμβάνεται ότι ούτε αυτή πιθανά να εξυπηρετήσει τις ανάγκες, για αυτό και εξετάζει κι άλλες λύσεις. Ήδη για το θέμα αυτό είχε συνομιλία με το Σεβασμιώτατο Χίου και με σειρά άλλων παραγόντων του νησιού.
«Συμπτωματικά από το αρχείο μου ήρθαν στην επιφάνεια συγκριτικά στοιχεία χρηματοδοτήσεων προ πενταετίας. Ενώ φέτος υπολογίζουμε ότι η χρηματοδότηση του Δήμου για τις ανάγκες της εκπαίδευσης δε θα υπερβεί τις 500.000 ευρώ, πριν πέντε χρόνια το αντίστοιχο ποσό έφτανε τα 2,5 εκ. ευρώ. Αντιλαμβάνεστε πόσο έχουν δυσκολέψει τα περιθώρια χειρισμών», σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ