2.11.2012 18:10

Προσωρινή αποδοχή από τους Πυργούσους

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΤΖΗΚΑ

Η ένταση συνεχίστηκε μεταξύ των Πυργούσων και των κτηνοτρόφων και χρειάστηκε η παρουσία της Αστυνομίας για να επικρατήσει η ψυχραιμία και να αναπτυχθεί διαλογική συζήτηση για το πώς μπορούν να συνυπάρξουν στην ύπαιθρο του Πυργίου  μαστιχοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι.
 
Ο ανατολικός Τράχωνας μήλο της έριδος
Ο βοσκός Γ. ΤΖήκας εγκαταστάθηκε με το κοπάδι του στον ανατολικό Τράχωνα κι αυτό ήταν που πυροδότησε νέες αντιδράσεις. Ο ίδιος διαβεβαίωσε τους Πυργούσους πως θα παραμείνει στο χώρο μέχρι να γεννήσουν τα κατσίκια, περίπου δέκα μέρες, κι ότι σε αυτό το διάστημα δε θα αφήνει τα ζώα του έξω.
«Είχαμε πει ότι θα πάνε μόνο στο δυτικό Τράχωνα, ότι θα πήγαινε ο Μαρίνος εκεί και στα Λακιά η Παγούδη. Αν μπορεί το Πυργί να έχει δυο κτηνοτρόφους δεν μπορεί η υπόλοιπη Χίος να φιλοξενήσει τους άλλους 12;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Πυργίου, Γ. Κούτελος.
Κι αν κατέληξαν σε μια συμφωνία Πυργούσοι και κτηνοτρόφοι, η καχυποψία κι από τις δυο πλευρές την επισκιάζει. Ο κ. Κούτελος παρότι θέλει να πιστέψει πως η συμφωνία θα τηρηθεί αυτή τη φορά από τον κτηνοτρόφο, επιδιώκει νέα συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παν. Στεφάνου, για να οριοθετηθούν οριστικά τα βοσκοτόπια, ώστε ο καθένας να ξέρει τα όρια του και να αποφευχθούν νέες εντάσεις στο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ