21.10.2022 13:14

«Πρόσω Πάντες» την Κυριακή 23/10 στο Λιμάνι της Χίου

6οι κωπηλατικοί ναυτοπροσκοπικοί αγώνες

Γι΄ ακόμη μια χρονιά τα προσκοπικά πληρώματα ετοιμάζονται να πιάσουν κουπιά και να συμμετάσχουν στους 6ους κωπηλατικούς αγώνες που διοργανώνει η ειδικότητα Ναυτοπροσκόπων της Περιφερειακής Εφορίας Χίου, στο λιμάνι της Χίου, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στις 12.00. 

Οι τρείς ναυτοπροσκοπικές λέμβοι –«Πάνος», «Τρίτων», «Αιγέας» και τα παιδιά από τα Προσκοπικά Συστήματα του νησιού μας θα ζωντανέψουν με τα παραγγέλματά τους, τη δράση και τον ενθουσιασμό  την Κυριακή στο λιμάνι μας, σε έναν αγώνα άμιλλας, όπου θα δοκιμάσουν την ταχύτητα την δεξιότητα και την αντοχή τους κωπηλατώντας τις τρεις φαλαινίδες και προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα σε όσους θα βρεθούν να τους παρακολουθούν από την προκυμαία της Χίου. Μην το χάσετε!


 Σημείωση: Οι ναυτοπροσκοπικές λέμβοι –και στη Χίο- ξύλινα παραδοσιακά 10κωπα σκάφη, φαλαινίδες, που κινούνται είτε με κουπιά είτε με πανιά –λατίνια- αποτελούν σημαντικό μέσο εφαρμογής; του προσκοπικού προγράμματος και συμβάλουν εκτός των άλλων στην καλλιέργεια οργάνωσης και ομαδικότητας των παιδιών, καθώς και σεβασμού της θάλασσας.  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ