ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

8.10.2021 13:07

«Πρόσω Πάντες» την Κυριακή 10 Οκτώβρη στο Λιμάνι της Χίου

5οι κωπηλατικοί προσκοπικοί αγώνες στις 5:00 το απόγευμα

Γι΄ ακόμη μια χρονιά και με μεγάλη προσοχή μέσα στην πανδημία οι Χιώτες πρόσκοποι οργανωμένοι σε πληρώματα ετοιμάζονται να πιάσουν κουπιά και να συμμετάσχουν στους 5ους κωπηλατικούς αγώνες που διοργανώνει η ειδικότητα Ναυτοπροσκόπων της Περιφερειακής Εφορίας Χίου, στο λιμάνι της Χίου, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Οι τρείς ναυτοπροσκοπικές λέμβοι, «Πάνος», «Τρίτων» και «Αιγέας» και τα παιδιά από όλα τα Προσκοπικά Συστήματα του νησιού μας θα ζωντανέψουν με τα παραγγέλματά τους, τη δράση και τον ενθουσιασμό τους στις 5.00 μ.μ. το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής στο λιμάνι μας, σε έναν αγώνα άμιλλας, όπου θα δοκιμάσουν την ταχύτητα την δεξιότητα και την αντοχή τους κωπηλατώντας τις τρείς φαλαινίδες και προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα σε όσους θα βρεθούν να τους παρακολουθούν από την προκυμαία της Χίου. 

Μην τους χάσετε! 


Σημείωση: Οι ναυτοπροσκοπικές λέμβοι –και στη Χίο- ξύλινα παραδοσιακά 10κωπα σκάφη, φαλαινίδες, που κινούνται είτε με κουπιά είτε με πανιά –λατίνια- αποτελούν σημαντικό μέσο εφαρμογής; του προσκοπικού προγράμματος και συμβάλουν εκτός των άλλων στην καλλιέργεια οργάνωσης και ομαδικότητας των παιδιών, καθώς και σεβασμού της θάλασσας. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ