11.2.2013 18:58

Προσλήψεις γιατρών σε υγειονομικές μονάδες των νησιών του Αιγαίου

Τουλάχιστον 50 προσλήψεις μόνιμων γιατρών δρομολογεί το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη κενών θέσεων στις υγειονομικές μονάδες των νησιών του  Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία του Υπουργείου αναμένει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομικών για την έγκριση του σχεδίου.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί περίπου 350 κάτοικοι της Πάρου έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Αριστοτέλους, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Ειδικότερα εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν καλυφθεί οργανικές θέσεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων, όπως αυτή του παιδιάτρου, του καρδιολόγου, του γυναικολόγου, του ορθοπεδικού και γιατρών γενικής ιατρικής.
Επιπλέον, είναι κενή η θέση της μαίας και θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ λόγω των ελλείψεων και στο ΕΚΑΒ δεν βγαίνουν οι βάρδιες.
Για τους λόγους αυτούς, 11μελή αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, αιτούμενη άμεση λύση.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λυκουρέντζος υπογράμμισε ότι:  «Δεσμεύομαι, ως υπουργός Υγείας, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, της αντιμετώπισης των διακομιδών και βεβαίως της καλής συνεργασίας με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου και το γραφείο του υπουργού, ώστε να μπορούμε να δίνουμε λύσεις κατά προτεραιότητα στις έκτακτες περιπτώσεις».
Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη σχετική συνεργασία με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου Γιάννη Ευδοκιμίδη, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αναζητηθούν λύσεις.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ